Masuta de cafea – sfaturi pentru o alegere corecta

In amenajarea sufrageriei, masuta de cafea reprezinta o piesa de mobilier care completeaza cu succes aspectul acestei camere, dar poate avea si un rol cat se poate de functional. Daca te gandesti sa achizitionezi o masuta de cafea trebuie sa ai in vedere un intreg proces de nevoi, si sa iei in considerare toate optiunile care tin atat de partea practica cat si de cea estetica.

Deschide Galeria

Povestea Casei iti ofera cinci sfaturi pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte sa mergi sa cumperi o masuta de cafea:

1. Stilul

Acesta trebuie sa se incadereze in stilul decorativ care predomina in intreaga camera. In cazul in care esti adeptul stilului modern alege o masuta din metal sau sticla, cu linii cat mai drepte si forme simple.

2. Culoarea

Ideal ar fi ca masuta de cafea sa se asorteze, din punct de vedere al culorii, cu scaunele sau canapeaua. Daca ai niste scaune cu elemente din lemn ar trebui sa mergi pe aceeasi linie si sa alegi o masuta din lemn pentru a pastra o anumita unitate in decorul general.

3. Inaltimea

Deosebit de importanta este si inaltimea masutei, aceasta trebuiesa fie corelata cu marimea canapelei. Mai exact masuta de cafea trebuie sa fie la acelasi nivel cu canapeaua, sau cu cativa centrimetri mai joasa. In general inaltimea standard a unei masute de cafea este intre 40 si 45 de centimetri.

4. Fixa sau mobila

Te sfatuim sa alegi o masuta mobila, acest tip de masuta este mai usor de mutat dintr-o camera intr-alta, sau din fata canapelei langa unul din peretii camerei, inlocuind astfel prezenta unei nopriere.

5. Forma

Forma masutei de cafea este importanta deoarece este un element care poate stabilii stilul amenajarii. Exista numeroase forme de masute: rotunda, patrata, hexagonala sau alte forme neobisnuite. Alege una care crezi ca te reprezinte.

In final, te sfatuim sa te gandesti bine inainte sa cumperi o anumita masuta de cafea. Tine cont si de obiectele pe care ar vrea sa le asezi pe ea, si daca este cazul, alege o masuta care sa aiba sub blat si un spatiu de depozitare. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole