Metoda simpla de a scapa de tantari

Sezonul cald aduce cu el pe langa multele momente placute si cele mai enervante insecte: tantarii. Fie ca stam la terasa, pe balcon, in curte, fie suntem la gratar sau la pescuit, odata cu lasarea serii apar si acesti mici vampiri care ne scot din sarite cu ciupiturile lor.

Deschide Galeria

Exista multe metode de a scape de ei, fie spray-uri, fie diverse lotiuni, fie aparate sau chiar anumite aplicatii pentru telefon care ii tin la distanta pe acesti musafiri nepoftiti.

Cu toate astea noi iti vom prezenta una dintre cele mai simple si ieftine solutii de scapa de tantari: construieste o capcana dintr-o sticla de plastic de doi litri.

Pentru a realiza aceasta capcana ai nevoie de urmatoarele materiale si ustensile:

  • O sticla de plastic de doi litri;
  • 500 de grame de apa;
  • 50 de grame de zahar;
  • Putina drojdie;
  • Cutit;
  • Scotch.

Pasii pe care trebuie sa-i faci sunt urmatorii:

  1. Taie sticla de plastic urmand indicatiile din imagine. Asigura-te ca taietura va fi neteda si uniforma;
  2. Pune in sticla apa, zaharul si drojdia;
  3. Acopera recipientul cu partea superioara a sticlei, dupa ce te-ai asigurat ca este scos dopul. Este foarte important ca gura sticlei sa nu atinga nivelul apei;
  4. Fixeaza punctele de contact cu scotch. Si acest lucru este foarte important pentru a nu lasa sa iasa tantarii prin micile orificii.

Mirosul degajat de drojdia cu apa cu zahar este irezistibil pentru tantari. Acestia vor fi atrasi de el, vor intra prin gura sticlei iar odata intrati nu vor mai putea iesi. Capcana facuta din sticla este una dintre cele mai accesibile metode de a scapa de aceste ganganii. Nu costa mult iar rezultatele pot fi surprinzatoare.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole