fbpx

Mic, dar cu stil – amenajarea unui spatiu tip loft de 31 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cine se teme de culori inchise? Cu siguranta nu acest designer, care si-a propus sa sublinieze printr-o amenajare tip loft ca accentele de gri si negru se pot integra de minune chiar si intr-un spatiu mic. Locuinta pe care ti-o propunem are doar 31 de metri patrati si se afla intr-un imobil cu istoric industrial, o fosta fabrica transformata in spatii de locuit. Excelenta reconversie!

Deschide Galeria

Tinand cont de acest detaliu, designerul a mizat pe crearea unei locuinte tip loft cu accente si detalii prin care sa redea cate putin din vechea functiune a spatiului. Predomina tonuri inchise la nivelul unor finisaje precum gresia si accesorii de tip industrial, percepute mai ales la nivelul corpurilor de iluminat si al locului de luat masa.

Amenajarea este unitara in concept. Caramida aparenta este laitmotivul acestui spatiu, marturie a unui trecut industrial. In ciuda unei palete dominata de griuri, insertii metalice si accente de negru, spatiul nu este apasator. Contribuie din plin lumina naturala care patrunde prin ferestrele largi, dar si iluminatul variat menit sa puna in valoare fiecare zona din acest loft.

Pentru a pastra unitatea vizuala a amenajarii, designerul a mizat pe folosirea aceluiasi tip de gresie in tot spatiul, cu o mica exceptie, in micul hol de la intrare; modelul de inspiratie vintage se incadreaza minunat in tematica descrisa. Vintage sunt si placile dintre dulapurile bucatariei.

Spatiul mic al bucatariei primeste multa lumina naturala, astfel ca, mobilierul inchis la culoare nu sufoca aceasta zona a casei. totul este incastrat si dispus pe doua laturi, asigurand nevoia de depozitare si spatiu pentru gatit. Locul de luat masa face o trecere discreta inspre o zona mica de living; canapeaua si televizorul suspendat, alaturi de birou compun minimal aceasta functiune.

Pentru ca spatiul are o dispunere lunga si ingusta, in continuarea canapelei a fost amenajat si o zona de dormit, separata vizual printr-o draperie. Si baia a fost optimizata pentru a putea introduce aici o zona de dus si masina de spalat rufe. Finisajele reiau motivul industrial-vintage redat in acest loft.

Intreaga depozitare a acestei mici locuinte se afla amenajata intr-o debara (vezi usa de langa canapea).

Designer: Marina Sarkisyan

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...