Mic, dar cu stil – amenajarea unui spatiu tip loft de 31 mp

Cine se teme de culori inchise? Cu siguranta nu acest designer, care si-a propus sa sublinieze printr-o amenajare tip loft ca accentele de gri si negru se pot integra de minune chiar si intr-un spatiu mic. Locuinta pe care ti-o propunem are doar 31 de metri patrati si se afla intr-un imobil cu istoric industrial, o fosta fabrica transformata in spatii de locuit. Excelenta reconversie!

Deschide Galeria

Tinand cont de acest detaliu, designerul a mizat pe crearea unei locuinte tip loft cu accente si detalii prin care sa redea cate putin din vechea functiune a spatiului. Predomina tonuri inchise la nivelul unor finisaje precum gresia si accesorii de tip industrial, percepute mai ales la nivelul corpurilor de iluminat si al locului de luat masa.

Amenajarea este unitara in concept. Caramida aparenta este laitmotivul acestui spatiu, marturie a unui trecut industrial. In ciuda unei palete dominata de griuri, insertii metalice si accente de negru, spatiul nu este apasator. Contribuie din plin lumina naturala care patrunde prin ferestrele largi, dar si iluminatul variat menit sa puna in valoare fiecare zona din acest loft.

Pentru a pastra unitatea vizuala a amenajarii, designerul a mizat pe folosirea aceluiasi tip de gresie in tot spatiul, cu o mica exceptie, in micul hol de la intrare; modelul de inspiratie vintage se incadreaza minunat in tematica descrisa. Vintage sunt si placile dintre dulapurile bucatariei.

Spatiul mic al bucatariei primeste multa lumina naturala, astfel ca, mobilierul inchis la culoare nu sufoca aceasta zona a casei. totul este incastrat si dispus pe doua laturi, asigurand nevoia de depozitare si spatiu pentru gatit. Locul de luat masa face o trecere discreta inspre o zona mica de living; canapeaua si televizorul suspendat, alaturi de birou compun minimal aceasta functiune.

Pentru ca spatiul are o dispunere lunga si ingusta, in continuarea canapelei a fost amenajat si o zona de dormit, separata vizual printr-o draperie. Si baia a fost optimizata pentru a putea introduce aici o zona de dus si masina de spalat rufe. Finisajele reiau motivul industrial-vintage redat in acest loft.

Intreaga depozitare a acestei mici locuinte se afla amenajata intr-o debara (vezi usa de langa canapea).

Designer: Marina Sarkisyan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole