Mini amenajare pentru un mini apartament | Povestea Casei

Suna intrigant acest titlu, dar atunci cand vorbesti despre un spatiu de 25 metri patrati aceasta descriere se potriveste intocmai.

Proiectul a luat nastere gratie creativitatii si ideilor ingenioase puse in practica de echipa de la Concrete Architectural Associates din Amsterdam. Acest prototip de locuinta se numeste Zoku, in japoneza insemnand familie sau clan. Tot din cultura nipona au imprumutat si minimalismul cu care au tratat acest spatiu.

Practic, aceste locuinte sunt destinate celor care calatoresc si au nevoie sa petreaca un timp mai indelungat intr-o anumita locatie. Intr-un astfel de spatiu pot locui, depozita lucrurile de baza, dormi, lucra si relaxa ca si cum ar fi in propria casa; ba chiar pot face si sport (vezi cele doua inele fixate in tavan). Arhitectii au imbinat toate aceste nevoi intr-un singur spatiu ce nu necesita mai mult de 25 metri patrati.

Intregul concept se bazeaza pe incapsulare sau, altfel spus, pe functiuni compacte dotate cu strictul necesar. De la zona de living cu televizor, loc de luat masa, bucatarie pentru gatit, zona de dormit sau birou, precum si locuri pentru depozitare, acest mini apartament le are pe toate ingenios incadrate astfel incat spatiul sa nu para sufocat.

Insa zona care surprinde este platforma ascunsa in spatele unor riflaje ce se pliaza. Aici se afla mini dormitorul ce poate fi accesat prin scari retractabile! Sub ele, au fost incorporate cateva corpuri destinate depozitarii.

Restul spatiului este gandit pentru a fi cat mai aerisit. O sofa cu masuta de cafea, alaturi de locul de luat masa, iata singurele piese de mobilier prezente in aceasta parte a mini apartamentului.

Tu ai putea locui intr-un astfel de spatiu?

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!