Minimalism si confort in amenajarea delicata a unui apartament

In amenajarea unei locuinte, indiferent de marimea ei, starea de bine si confortul sunt cele mai importante lucruri pe care le dorim sa le obtinem. Si cum se pot realiza decat prin personalizarea spatiului, acesta fiind cadrul in care ne regasim si care ne reprezinta.

Deschide Galeria

Avand 48 de metri patrati, acest apartament nu ofera un spatiu generos pentru a desfasura o amenajare ampla. Insa putinele elemente existente, creioneaza un spatiu intim, placut si confortabil unde te poti retrage la sfarsit de zi si reincarca bateriile.

Multi dintre noi locuim in astfel de apartamente. In special tinerii care isi doresc o locuinta doar pentru ei si, in etapa respectiva a vietii lor, un astfel de spatiu asemanator cu cel al apartamentului descris aici, este varianta potrivita nevoilor lor. De aceea, va invit sa explorati pe indelete aspectele acestui decor si sa cautati acele elemente de design cu care va regasiti. Acest apartament este o sugestie de amenajare si poate fi reinterpretata in functie de fiecare in parte.

Spatiul se concentreaza pe functionalitatea fiecarei zone si mai ales pe decorarea ei intr-un mod discret, dar cu mult bun gust. Nu lipsesc accente contemporane si idei de amenajare ingenioase, idei pe care va invit sa le abordati cu incredere.

Canapeaua tip coltar este piesa principala a livingului, completata de o masuta alba rotunda si un scaun alb. Texturile moi ale pernelor decorative impreuna cu paturicile si covorul ne induc o stare de confort. Paleta cromatica sprijina crearea acestei atmosfere prin nuantele neutre si tehnica ton sur ton. Mobilierul este restrans la strictul necesar, de altfel o trasatura pe care o remarcam in toata locuinta. Accentele decorative personalizeaza spatiul, fiecare detaliu fiind o parte a povestii subtile a celui care locuieste in acest apartament. Tablourile, oglinda, plantele, suporturile de lumanare, precum si instrumentele muzicale (chitara si toba de inspiratie africana) toate se imbina armonios la nivelul amenajarii. Camera primeste multa lumina naturala gratie deschiderii camerei catre balcon, iar draperia alba sprijina efectul de spatialitate, reflectand lumina. Textura lemnului din structura pardoselii ofera caldura spatiului.

Bucataria ne duce cu gandul mai mult la o chicineta, insa, din nou, strictul necesar ofera dotarile de care fiecare are nevoie pentru a gati si pastra obiectele specifice acestei zone. Intalnim si aici accentele de negru care sparg monotonia albului. Frontul de faianta dintre corpurile de mobilier a fost vopsit cu negru. Spatiul bucatariei se continua cu zona de luat masa, un spatiu mic, dar foarte dragut pus in valoare prin tapetul cu motiv floral. Masa si scaunele se pastreaza albe, continuand tematica intregului apartament.

Dormitorul ne imbie catre odihna, fiind un spatiu in care confortul este cuvant de ordine. Multe perne decorative, texturi moi si pufoase la atingere si detalii inedite cum ar fi scara folosita ca suport pentru haine sau lada reciclata si scaunul pe post de noptiere. Plantele aduc o nota de prospetime si sunt binevenite in orice spatiu. 

Sursa foto: planete-deco.fr

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole