Mituri despre decor – fals sau adevarat

In materie de decor, exista multe pareri despre cum ar fi mai bine sa realizezi anumite lucruri. Unele sunt adevarata, aletele sunt doar mituri pe care ar trebui sa le ignori pentru a realiza un decor asa cum iti doresti fara constrangeri.

Deschide Galeria

Pernele decorative ar trebui sa fie aranjate in numar impar. De fapt nu exista o asemenea regula. Puteti pune oricate perne decorative doriti, in diverse culori si forme sau alternand culori si modele.

Ceea ce se afla in trend ar trebui sa fie incorporat doar in forma unor accesorii. Daca o anumita tendinta va surade, simtiti-va liberi sa experimentati cu el si sa-l integrati oricat de mult doriti in design-ul casei.

Alege doar un tipar care sa fie in centrul atentiei. Poti folosi pana la 3-4 tipare de modele atat timp cat pastrezi o schema de culori similara si pastrezi proportiile.

Tavanul trebuie sa fie alb. E un mit spulberat; puteti vopsi tavanul in ce culori doriti, fie ele si dramatice. Totul tine de gustul dumneavoastra.

Anumite defectesau parti ale amenajarii care se vad – acestea pot fi acoperite sau lasate libere in vazul tuturor pentru farmecul decorului. Este optiunea fiecaruia.

Toate piesele de arta ar trebui sa fie expuse la nivelul privirii. De fapt, formele de arta pot avea diferite locuri in casa dumneavoastra, de la nivelul podelei, pana aproape sus de tavan. Nu exista o regula stricta, atat timp cat acele tablouri sau sculpturi se integreaza in decorul dumneavoastra.

Cele mai scumpe lucruri din casa ar trebui sa fie expuse in zona centrala pentru a fi vazute de toata lumea. De fapt, conteaza calitatea si mai putin pretul. Puteti crea obiecte impresionante cu putini bani, important este cum se imbina ele cu decorul existent. 

Sursa foto: housebeautiful.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole