fbpx

Mix cromatic si textural pentru un duplex modern din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

O transformare de efect si in tendinte poate fi cu usurinta incadrata intr-un buget restrans, fapt demonstrat de imaginea acestui duplex din Bucuresti, amenajat meticulos de catre designerul Andreea Marcu. Detaliile inovative, uniformitatea cromatica si finisajele ne prezinta o locuinta moderna, functionala si adaptabila trecerii timpului.

Deschide Galeria

Pentru ca vorbim de o locuinta pe doua nivele, cu scara interioara, impartirea acesteia se face in doua zone de interes, ale caror spatii aflate in echilibru, sunt delimitate precis cu ajutorul pozitionarii mobilierului. Open space-ul compus din bucatarie, living, zona de dining si hol aduce in prim plan un ambient fresh, cu usoare influente scandinave. Senzatia de prospetime este accentuata de stejarul natural al treptelor scarii spiralate, componenta care, prin aspectul sau delicat si simplist, creeaza o legatura continua intre cele doua zone principale. 

Simplitatea si naturaletea sunt punctele cheie in cazul acestei transformari, ajutand la adaugarea unui caracter practic dar si a unor elemente cu impact vizual, asa cum este in cazul accesoriilor. Pentru ca vorbim o locuinta atipica, inalta si ingusta, cantitatea impresionanta de alb, accentele de verde, gri si lemn, obtin un spatiu luminos, largit vizual, invaluit in prospetime. Mobilierul holului, compus dintr-un cuier, o comoda si o bancuta, impreuna cu cele doua comode ale living-ului, adauga o nota clasica ce se imbina perfect cu minimalismul exprimat de bucatarie, lasand sa se evidentieze accentul modern al peretelui 3D. In prim planul amenajarii se afla acest tip de element nou, reprezentat prin panourile 3D din trestie de zahar montate, vopsite si tratate cu materiale speciale pe baza de latex, o solutie la indemana pentru evidentierea unei transformari care se vrea a iesi din anonimat.

La toate aceste componente se adauga doua lampi de iluminat cu caracter nonconformist, un fotoliu si o canapea decorate cu pattern-uri exotice si doua scaune de bar din policarbonat transparent, toate aflate intr-o armonie eclectica. 
Largirea vizuala a spatiului si maximizarea luminozitatii se face prin eliberarea zonei din fata geamurilor, a caror dimensiune impresionanta permite evidentierea privelistii de care dispune apartamentul.

Din punct de vedere al cromaticii se observa o coordonare precisa intre toate incaperile locuintei, nuantele calde si restul accentelor regasindu-se si la etaj, acolo unde se afla cele doua dormitoare si baia secundara.
In ceea ce priveste baile, se opteaza pentru un aspect geometric liniar, cu detalii marmorate, sticla, mobilier minimalist si componente sanitare moderne. 

Spatiul de odihna se organizeaza intr-o mansarda functionala, pozitionand central un pat dublu, o noptiera metalica improvizata si un lampadar, toate in culori complementare. Pastelurile se imbina armonios in obtinerea unei imagini simpliste si relaxante. Ca si in cazul living-ului, detaliul 3D al peretelui este cel care sparge monotonia, oferind profunzime si unicitate incaperii.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...