Mix de culori – inspiratie cu albastru si gri

Alegerea culorilor pentru o anumita camera poate fi dificila in contextul in care ne gandim la decorul livingului, o camera in care ne primim musafirii si petrecem mult timp de-a lungul zilei.

Deschide Galeria

Pentru ca am vorbit de roata culorilor si despre felul cum se combina nuantele, abordam azi un mix de culori interesant – albastru si gri. Citeste aici despre combinatiile posibile intre culori: roata-culorilor–ghid-pentru-folosirea-culorilor-in-decor .

Albastrul si griul au o energie puternica atunci cand sunt aduse impreuna. Un decor in care cele doua se imbina se traduce prin relaxare, calm si chiar masculinitate. 

In functie de impactul dorit asupra camerei, puteti adauga alb sau argintiu in schema cromatica a camerei prin mobilier, perne sau decoratiuni. Pentru un plus de dramatism, inlocuiti albul cu negru. Pastrati proportiile astfel incat sa nu inchideti prea mult decorul.

Albastrul pal sau bleu si griurile neutre pot fi combinate pentru a obtine o baza in amenajarea camerei. Se pot adauga astfel tonuri mai deschise de culori pentru un plus de veselie a spatiului, o atmosfera inviorata.

In living, o canapea cu un ton inchis, va iesi in evidenta intr-un decor cu pereti in nuante deschise de albastru. Ambele se vor combina conferind o latura moderna incaperii. Este o combinatie ideala pentru birouri.

Incercati urmatoarea asociere: gri pal pentru pereti si accente de bleu si griuri mai inchise pentru mobila si accesorii. Pastrati si cateva elemente albe, un covoras sau o lampa pentru a balansa discret combinatia. Veti obtine un efect de cald si calmitate pe care cu siguranta ni-l dorim in living sau chiar in dormitor. Puteti adauga si alte nuante neutre precum bejul sau cremul pentru detalii delicate si un aspect mai feminin. 

Indiferent de proportiile pe care cele doua culori le vor avea in decor, piesele de mobilier pot varia de la modern prin suprafete lucioase si netede si forme abstracte pana la vintage oferind baza perfecta prin care trasaturile unui astfel de mobilier sa iasa in evidenta.   

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole