Mix de stiluri si tuse de verde-menta intr-o amenajare surprinzatoare

I-am redescoperit cu placere pe arhitectii de la Shoko Design cu aceasta noua amenajare la fel de interesanta si intriganta precum cea anterioara despre care am scris aici.

Deschide Galeria

De data aceasta, biroul de arhitectura a avut de amenajat un apartament de 3 camere unde predomina functionalul imbinat cu esteticul rezultand un decor armonios, cu aspect tineresc si vesel.

Spatiul este unul creativ cu detalii colorate in verde-menta si accente de negru si gri-albastru. Accentele de industrial predomina in intreaga amenajare, fiind imbinate cu note de modern si tuse de retro.

Functiunile comunica intre ele in mod firesc, bucataria fiind deschisa spre living. Astfel, zona de zi pare mai luminoasa si mai fluenta din punct de vedere al circulatiilor spatiului. In ciuda deschiderii spre living, bucataria pastreaza o oarecare delimitare prin faptul ca spatiul de gatit este ascuns in spatele peretelui de rezistenta. Piesa de mobilier tip bar, inaltata fata de restul blatului de lucru asigura intimitate, oferind in acelasi timp si un loc pentru luat gustari rapide.

Trecerea spre living se face la nivel vizual prin cele doua tipuri de pardoseli si a nuantelor diferite cu care au fost zugraviti peretii. In zona bucatariei avem o pardoseala din placi ceramice, pentru ca mai apoi spre living sa avem parchet, plintele albe asigurand o unitate per ansamblu. Tot in aceasta zona de trecere a fost amenajat diningul intr-un stil eclectic care se transpune in tematica spatiului. Scaune Eames si scaune Tolix, o masa cu picioare in stil clasic si blat de lemn brut si un corp de iluminat industrial.

Griul, in diverse nuante reprezinta baza cromatica a acestei amenajari pe care ulterior au fost crosetate si inserate accente de negru si tonuri de verde. Detalii acestea colorate personalizeaza acest apartament intr-un mod original. Le regasim la nivelul accesoriilor, decoratiunilor sau a electrocasnicelor din bucatarie.

Dormitorul-birou pastreaza tematica albastrului-gri si a verdelui-menta, iar insertiile de furnir de lemn in contrast cu finisajele albe, toate contureaza un spatiu creativ, placut. Dormitorul matrimonial il vom gasi mobilat cu strictul necesar, contrastul puternic intre caramida aparenta si negrul mobilierului fiind cu adevarat o imagine de impact. Si in aceasta camera accentele puternice sunt echilibrate alb si albastrul-gri care imblanzesc efectul negrului.

In mod cert vorbim despre o amenajare originala, pentru cei care iubesc mixul intre stiluri si mai ales au curajul de a experimenta cu elemente din afara zonei lor de confort. Hai sa te inspiri si tu in detaliu din acest apartament!

Design: Shoko Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole