Mix de vechi si nou intr-o amenajare de apartament

Farmecul de odinioara al cladirilor nu ar fi complet fara piesele de mobilier si finisajele de o calitate ireprosabila, dovada ca ele continua sa existe si acum, infruntand vremuri care nu le-au fost din cele mai favorabile.


Deschide Galeria

Din fericire, exista oameni pasionati care inteleg valoarea lor si o pretuiesc in cel mai bun mod posibil: dandu-le o noua viata si integrandu-le in amenajarile contemporane. Chiar daca nu esti un fan al pieselor retro sau vintage, aceasta amenajare merita atentia si admiratia ta.

Casa despre care vreau sa-ti povestesc are cel putin 100 de ani si o istorie tumultoasa, dar ea poate fi in continuare locuita. Amenajarea pentru un asemenea imobil, este o provocare atat la exterior cat si la interior. Provocarea la interior a fost acceptata, iar rezultatul este surprinzator si admirabil totodata.

O atentie speciala a fost acordata conservarii detaliilor care ii confera acest farmec autentic. S-au pastrat cat mai multe din elementele structurale care amintesc de frumusetea originala a interiorului cladirii. Si tamplaria originala joaca, de asemenea, un rol important in aceasta amenajare. Usile de interior cu sticla si manerele din alama, precum si tocurile ferestrelor, toate contribuie la o redare cat mai veridica a decorului retro. Au fost pastrate pana si placile decorative din pardoseala intalnite in baie si bucatarie, precum si parchetul din lemn masiv.

Camera de zi se bucura de un spatiu generos care a permis o amenajare ampla a livingului si locului de luat masa. Piesele de mobilier se imbina intr-un decor eclectic foarte bine realizat, unde mixul de vechi si nou este conturat cu o naturalete debordanta. Cateva piese atemporale ies in evidenta: bufetul din sufragerie (excelent reconditionat) sau mobilierul din zona de birou. Mobilierul auxiliar umple golurile si colturile din camere avand dubla functiune, atat estetica cat si functionala fiind folosite ca spatii de depozitare deosebit de utile.

Amenajarea respira istorie prin fiecare detaliu al sau care se continua intr-un mod unitar si coerent prin fiecare incapere si functiune a locuintei. In paralel cu interesul de a pastra viu spiritul original al casei, amenajarea pastreaza un spirit practic in acord cu nevoile si confortul vietii contemporane. Daca in zona de zi, predomina o latura retro-vintage, in bucatarie gasim o amenajare moderna cu mobilier principal in linii drepte, cu finisaj alb-lucios si electrocasnice de ultima generatie. Cu toate acestea, firul narativ dezvoltat in celelalte camere se continua si aici cu pardoseala din placi decorative sau masa cu scaune vintage. Alegerea de a zugravi cu verde o parte a bucatariei surprinde mai ales prin efectul wow creat.

Dormitorul a fost amenajat de asemenea in spirit contemporan cu facilitatile unei incaperi-dressing si a baii aferente camerei. Aspectul functional este echilibrat de o compozitie ce cuprinde o comoda veche superba si o oglinda pe masura. Poate cea mai contemporana incapere a casei este baia, amenajata cu dus si lavoar modern, cu alb predominant si accente de rosu.

Sper sa te inspire si pe tine aceasta amenajare si mai ales sa ne faca sa ne gandim de 2 ori inainte de a arunca piesele de mobilier invechit ale bunicilor sau parintilor sau de a inlocui elemente structurale care au rezistat generatii de-a randul. Cu putina reconditionare, ele pot continua sa-si spuna povestea chiar si in timpuri contemporane zbuciumate si usor superficiale.

Sursa: micasa

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...