Mobila ecologica din alge si hartie

Designerii Jonas Edvard si Nikolaj Steenfatt din Danemarca au creat cel mai nou material din care se pot fabrica piese de mobilier si chiar accesorii pentru casa: o combinatie inedita dintre alge si hartie.


Deschide Galeria

Algele au fost mai intai uscate si apoi macinate pana la stadiul de pulbere. Ulterior sunt preparate termic pentru a exploata la maxim un tip de clei numit alginat, un polimer natural care se gaseste in algele brune. Combinand apoi cleiul cu hartia rezulta un material rezistent asemanator cu pluta, care poate fi modelat pentru a crea produse ce pot fi regasite in colectia Terroir Project.

Materialul obtinut este atat de rezistent incat a putut fi folosit in structura unui scaun care poate sustine greutatea unei persoane normale. Culoarea materialului este determinata de tipul de alge folosite, de la brun inchis pana la verde. Picioarele scaunului sunt din lemn de frasin.

Jonas Edvard afirma ca produsele lor au fost foarte bine primite de care public, care se arata surprins de potentialul unei simple plante care creste in mari si oceane. Ba unii din ei chiar miros produsul pentru a simti mirosul specific marin.

Crearea lampilor a venit tot din dorinta de a pune in valoare posibilitatile de modelare ale acestui nou material. Astfel, curbele line ale corpurilor de iluminat permit o fixare excelenta cu minimum de greutate. Frumusetea materialului este evidentiata prin suprafetele si culorile pieselor create.

Exceptand usurinta cu care intra in componenta mobilei sau accesoriilor, acest material prezinta si alte avantaje benefice pentru mediu. Materialul poate fi remodelat si refolosit sau reciclat pur si simplu si utilizat ca fertilizator gratie cantitatii de nutrienti incorporate. 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...