Mobila neconventionala din paleti

Mobila facuta din paleti reciclati este atat de cunoscuta incat s-a transformat intr-o adevarata moda care poate fi adoptata de oricine fara prea multa risipa de bani. Acest gen de mobilier este foarte popular mai ales in tari precum Danamarca si Norvegia. Paletii sunt niste obiecte din lemn folositi pentru transportul marfurilor, se gasesc peste tot si costa intre 5 si 20 de lei, in functie de gradul de uzura al acestuia. Cu migala si creativitate acestia pot fi transformati in: masa de bucatarie, suport pentru vase si ustensile de bucatarie, raft pentru carti sau haine, canapea, fotoliu, pat, si lista poate continua.

Deschide Galeria

Traim intr-o lume care incepe sa fie preocupata de mediul inconjurator, care cauta in permanenta solutii pentru economisirea de resurse materiale si incearca pe cat posibil sa refoloseasca ceea ce se arunca. Daca vreti sa va apucati de constructia unui anumit timp de mobilier din paleti iata de ce aveti nevoie:

Euro paleti – de preferinta intregi, fara parti rupte sau lipsa. Numarul lor depinde de cat de complex ati vrea sa iasa obiectul final. Lemnul paletilor trebuie sa fie tratat cu lac sau vopsea pentru a se evita probleme precum infiltrarea umezelii sau a igrasiei. De exemplu, pentru o masa de cafea pentru sufrgerie este nevoie de un singur palet, pentru un fotoliu 3 paleti.

De asemenea mai aveti nevoie de un fierstrau electric cu care sa taiati paletii, manusi de protectie, rindea si smirghiel pentru finisaj, lac pentru lemn sau vopsea, holsuruburi si bormasina, placute metalice pentru imbinari din lemn, roti pentru mobilier.

Realizarea mobilierului din paleti va poate pune la incercare creativitatea si va poate ajuta sa economisiti bani daca alegeti sa va faceti singur, din paleti, unele obiecte de mobilier pentru casa dumneavoastra. Paletii nu mai sunt de mult doar niste simple obiecte pe care se transporta marfa, acestia au demonstrat cu succes ca pot fi utilizati si in mod independent, rezultatul fiind obtinerea unor obiecte de mobilier necostisitoare si originale.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole