Mobila suprarealista si jucausa – creatie Lila Jang

Conceptul de mobila a cunoscut o dezvoltare uluitoare, venind cu piese inedite inspirate din mobilierul clasic sau total inovator, cu forme si modele originale, in culori indraznete si din materiale dintre cele mai diverse. Printre acestea se numara si creatiile de mobilier ale sculptorului din Coreea de Sud, Lila Jang.

Deschide Galeria

Piesele rasucite si umflate create de artista sunt versiuni ale mobilei frantuzesti din secolul 18 si au venit ca inspiratie de la problemele legate de spatiu cu care multi ne confruntam.

Ideea Lilei Jang de a crea aceste piese de mobilier s-a nascut in perioada in care artista a locuit intr-un apartament foarte mic din Paris, iar spatiul nu ii era indeajuns. De asemenea a fost inspirata si de dorinta de a scapa de rutina monotona din viata de zi cu zi, asa ca a inventat mobila jucausa si economisitoare de spatiu.

Descriind creatiile sale, Jang declara faptul ca munca pe care a facut-o “reprezinta cine suntem in locul in care suntem ca fiinte umane: in mijlocul straduintei dintre realitate si idealism”.

Sursa foto: www.modernism.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole