Mobilierul incastrat in perete – o solutie pentru spatiile mici

Valorificarea spatiului este pretioasa mai ales atunci cand vorbim de incaperi mici. Lucrurile din casa parca se inmultesc si atunci cauti mereu alte spatii de depozitare. Dar unde sa fie asezate acestea cand incaperile din apartament nu-ti mai permit nici sa circuli prin aglomerarea de mobilier? 

Deschide Galeria

In acest sens, specialistii in amenajari interioare au gasit o solutie care nu numai ca te salveaza de aglomeratie si lipsa de spatiu, dar ofera si un impact vizual placut.

Incastrarea mobilierului in perete, pentru ca despre asta este vorba, pare cea mai potrivita metoda atunci cand locuiesti intr-un apartament sau o casa cu o suprafata mica, dar nu numai. Avantajele acestui tip de mobilier nu tin numai de spatiu, dar si de estetica, castigand in fata mobilierului masiv care incarca si ”sufoca” incaperea. Fiind facut la comanda, nu esti limitat de dimensiunile standard ale mobilierului direct cumparat din magazin, astfel poti valorifica orice spatiu din casa, indiferent de locul si dimensiunea lui.

Se potriveste in orice tip de incapere, dar cel mai des este utilizata pentru biblioteca din living sau pentru dressing. In plus, daca vrei o biblioteca incastrata, poti o asezi in spatele canapelei din living pentru ca, de cele mai multe ori, acest perete ramane liber.

Imagineaza-ti cat spatiu vei economisi cu un dressing in perete cu nici un centimetru amprenta pe podea. Chiar si din punct de vedere estetic e mai avantajos, mai ales daca optezi pentru niste spoturi care sa lumineze rafturile. In plus, daca alegi niste usi culisante, asezarea celorlate obiecte de mobilier din camera nu va mai depinde de deschiderea usilor obisnuite, cu balamale. 

Rafturile de depozitare pot fi lasate libere sau inchise cu usi, in functie de scopul in care vor fi folosite. In bucatarie, de exemplu, poti opta pentru usi ca sa ”ascunzi” alimentele. La fel si in cazul obiectelor de curatenie. 

Baia este si ea o incapere care, de cele mai multe ori, nu permite asezarea altor corpuri de mobilier din lipsa de spatiu. Chiar si cateva obiecte de ingrijire si igiena sunt greu de depozitat. Iata cum poti sa le organizezi pe niste rafturi incastrate in perete.

Spatiul de sub scara este intotdeauna un loc a carui amenajare dispune de o varietate de posibilitati. Aici este folosit intr-un mod util si estetic, cu un divan si o bliblioteca incastrata in peretele scarii, valorificand astfel un spatiu care ar fi fost dificil de folosit cu o mobila clasica.

O alta modalitate interesanta de a folosi acest tip de mobilier o reprezinta sertarele care se trag din perete. Acestea sunt de departe o solutie foarte buna de depozitare.

Alegerea unui mobilier incastrat in perete poate aduce cu sine un deranj in plus in urma spargerii peretelui, sau un timp de asteptare mai indelungat, avand in vedere ca este facut la comanda, insa avantajele lui fac posibil efortul.

Foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole