Sfaturi utileSfaturi si solutiiMocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este...

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Cele mai citite

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...

Ce sunt lichenii stabilizați și cum pot fi folosiți pentru amenajarea locuințelor?

O tendință modernă de amenajare a locuințelor este cea...

Panseluta – ingrijire si beneficii

Panseluța, una dintre cele mai delicate flori, este o...

Terapia cu plante si flori – Cum influenteaza plantele starea de bine?

Dacă întrebăm orice specialist în decorațiuni interioare cum ar...

Tot ce trebuie sa stii despre lalele cum trebuie sa le plantezi si sa ai grija de ele

Lalele sunt ușor de cultivat și le vedem primăvara...

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre toate camerele, este prima și ultima cu care intrăm în contact în fiecare zi. Bineînțeles, ne place să o facem cât mai confortabilă posibil.

Cea mai dificilă parte a renovării unui dormitor este alegerea podelei potrivite. Există multe finisaje de pardoseală disponibile, astfel încât alegerea celei potrivite poate să nu fie ușoară.

Cu toate acestea, în dormitor, bătălia se dă aproape întotdeauna între mochetă și parchet laminat. Această decizie este adesea influențată de mai mulți factori. Alegerea personală este întotdeauna cel mai important factor.

Acest articol te va ajuta să decizi ce tip de pardoseală este cel mai bun pentru dormitorul tău, între parchetul laminat și mochetă.

Înainte de a lua o decizie, o bună cunoaștere a celor două tipuri de pardoseli și a caracteristicilor acestora ne va ajuta în procesul de luare a deciziei.

O mocheta este un tip de pardoseală moale din materiale textile. Materialele principale utilizate sunt fibrele sintetice, cum ar fi nailon, olefină sau poliester. În plus, lâna nu este neobișnuită în covoare. Suportul său este fabricat în principal din polipropilenă.

Parchetul laminat este o pardoseală dură din diferite tipuri de lemn.

Vom discuta acum despre diferențele dintre parchet laminat și mochetă. Vom examina, de asemenea, avantajele și dezavantajele acestora în legătură cu anumite aspecte care sunt adesea luate în considerare atunci când se alege un tip de podea pentru dormitor.

Instalare

În general, parchetul laminat este mai ușor de instalat decât mocheta. Instalarea mochetelor implică măsurarea, tăierea și lipitul. Acest lucru necesită, de obicei, asistență profesională. Mochetele au nevoie de un strat de bază. De asemenea, este nevoie de consiliere profesională atunci când alegi materialul de bază potrivit pentru mocheta ta.

Parchetul laminat este așezat sub formă de plăci care se blochează între ele și nu necesită batere în cuie sau lipire. Parchetul laminat poate fi așezat, de asemenea, pe suprafețe existente, deoarece este o podea flotantă.

Durabilitate

Tipul de mochetă pe care îl folosești va determina durabilitatea acestuia. Mochetele din nailon sunt, în general, mai durabile decât cele din poliester, iar cele din poliester sunt mai durabile decât cele din olefine.

Parchetul laminat este foarte durabil. Stratul de uzură contribuie în principal la durabilitatea sa, definind-o drept una dintre cele mai durabile pardoseli din lemn. În plus, unii producători produc laminate foarte impermeabile, dar acest lucru nu este foarte frecvent.

Întreținere/ Curățenie

Costul de întreținere poate să nu fie parametrul perfect pentru a decide între mochetă și parchet laminat în dormitor. Asta pentru că ambele au o rată de întreținere scăzută. Laminatul necesită mai multă îngrijire decât covorul. Este necesar să aspiri dormitorul cât mai des posibil atunci când folosești mochete, din cauza fibrelor acestora.

De asemenea, dacă dormitorul este pentru copii, podeaua este mai expusă la stropiri și pete și trebuie curățată și mai des; poate fi necesară și curățarea cu abur.

Parchetul laminat se poate zgâria și deteriora cu ușurință.

Aspectul exterior

Dacă vrei un aspect mai decorativ și mai colorat, poți opta pentru o mochetă; dar dacă vrei ca podeaua camerei să arate strălucitoare și să semene cu o podea din lemn, atunci parchetul laminat este alegerea perfectă pentru tine.

Amortizare

Pardoselile cu mochetă sunt mai amortizate decât alte opțiuni de pardoseală, ceea ce le face o alegere bună pentru persoanele în vârstă, copii și cei care sunt predispuși la căderi. În schimb, pardoselile laminate sunt dure și nefavorabile. Căderea pe ele poate provoca răniri.

Izolație fonică

Mochetele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reține sunetul. Acestea reduc sunetele exterioare și previn, de asemenea, generarea de sunete atunci când se intră în cameră.

Pe de altă parte, pardoselile laminate sunt foarte zgomotoase și au un ecou găunos.

Izolație

Podele cu mochetă sunt mai potrivite pentru cei care locuiesc în țările cu temperaturi scăzute. Podeaua din mochetă este un izolator excelent, ceea ce ajută la menținerea camerei calde și confortabile.

Podelele laminate sunt în general reci. Ele nu izolează.

Eliberarea/capturarea particulelor

Mocheta reține alergeni și emite mirosuri chimice. Prin urmare, dacă ești astmatic, sensibil la mirosuri sau suferi de alergii, parchetul laminat este cea mai bună alegere pentru tine.

Senzație/Textură:

În funcție de materialul de producție, mochetele oferă o senzație moale și confortabilă sub picioarele goale, în timp ce parchetul laminat este, în general, dur și neted.

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...