Model de amenajare a unui apartament lung si ingust

Desi o astfel de configuratie de apartament este mai rar intalnita, cateva idei de amenajare sunt intotdeauna binevenite. Avand 40 de metri patrati si o dispunere pe lungime, aceasta amenajare ne arata ca folosind spatiul intr-un mod inteligent, poti decora cu succes si o locuinta cu o configuratie mai dificila.

Deschide Galeria

Crucial intr-un astfel de caz este sa creezi impresia de latime. Ca si in cazul nostru si pentru orice alte amenajari asemanatoare, exista cateva idei de baza care se pot pune in aplicare. Atat pentru tavan cat si pentru pereti se recomanda folosirea culorilor cat mai deschise, preferabil alb sau crem. In masura posibilitatilor si culoarea pardoselii ar fi bine sa fie intr-o nuanta cat mai deschisa. Iata inca un truc de efect: placile de parchet se monteaza pe latime si nu pe lungimea camerei.

Folositi oglinzi! Veti obtine astfel o iluzie de spatialitate dar si o senzatie de largime (vezi in galerie cum au fost integrate in decor).

Depozitarea este iarasi un subiect delicat. Cheia este sa incastrati dulapurile in perete, astfel incat sa economisiti cat mai mult spatiu. Preferabil este sa alegeti aceeasi nuanta de perete si pentru dulapuri, astfel incat sa aveti o culoare uniforma care va reflecta lumina si va amplifica spatiul.

Incercati sa eliminati pe cat posibil partitiile sau pereti despartitori (asigurati-va ca nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii!). Continuitatea spatiului, fluenta lui este importanta pentru o amenajare pe lungime. Delimitarile intre functionalitati se vor putea face prin mici trucuri precum un covor, o pardoseala diferita sau o alta nuanta pe peretele din zona respectiva. Daca acest lucru este imposibil de realizat, atunci alegeti cu atentie piesele de mobilier din camera respectiva. Mobila lunga si ingusta care se pliaza pe forma incaperii sau piese care se rabateaza, iata cateva optiuni pe care le puteti folosi. Renuntati la mobilierul masiv si optati pentru etajere, rafturi deschise care nu incarca decorul.

Creand mici centre de interes, veti inlatura impresia de lungime a camerei. In cazul amenajarii noastre, avem o zona de living impreuna cu un pat pentru dormit, delimitata printr-un covor si doua scaune, apoi o mini-zona de trecere cu un semineu si scaun, apoi din nou un spatiu dedicat unui birou, separat la randul lui printr-un alt fel de covor. Un hol de trecere ingust face legatura cu spatiile anterior mentionate si bucataria. Iata cum desfasurand zone cu functiuni succesive, discret delimitate se poate inlatura efectul neplacut al unui apartament lung si ingust.

Tinand cont de ideile de mai sus, puteti proceda in mod similar pentru camerele care au o dispunere asemanatoare. Pastrati totul cat mai simplu, concentrandu-va pe functionalitati. 

Sursa foto: planete-deco

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole