Model de amenajare pentru o garsoniera functionala

Ne place sa cautam inspiratie in orice fel de amenajari, fie ele de dimensiuni generoase sau dimpotriva, din cele mai restranse. Iti propunem astazi sa explorezi alaturi de noi proiectul acestei garsoniere gandita pentru a fi locuita de o persoana.

Deschide Galeria

Chiar daca locuiesti in doua sau trei camere, merita sa urmaresti imaginile acestei amenajari pentru ca vei gasi resurse utile de care te poti folosi cu succes in propria casa.

Pentru a reusi sa contureze un spatiu armonios si functional, designerul a mizat pe integrarea elementelor esentiale unui locuit confortabil. Avand la dispozitie o camera principala, a conturat functiunile necesare precum bucataria, loc pentru luat masa, un mini-living cu o canapea extensibila pentru a se transforma in dormitor pe timpul noptii si, bineinteles, zone de depozitare atat in camera, cat si pe hol.

Avand la dispozitie un spatiu mic, designerul a optat pentru o cromatica neutra, bazata pe mult alb, bejuri si tonuri discrete de gri. Astfel, camera pare mai spatioasa si mai luminoasa, in ciuda tuturor zonelor descrise mai sus.

Fiecare functiune in parte este valorificata eficient, lasand loc unor circulatii fluente, desi vorbim de un spatiu sub 20 de metri patrati.

In zona bucatariei, amenajarea este gandita compact, pe trei laturi, asigurand astfel spatiu pentru zona de spalat, gatit si luat masa. Electrocasnicele sunt toate incorporate, cu exceptia hotei. Pentru dulapurile superioare a fost ales un front alb, lucios care sa reflecte lumina. Corpurile principale vin cu un front furniruit intr-o nuanta mai inchisa.

Zona care include livingul este mobilata minimal, dulapul si canapeaua fiind piesele principale. De cealalta parte, a fost adaugata o consola-suport si un televizor. De mentionat si corpurile de iluminat, care subliniaza fiecare zona in parte: cele doua suspensii de deasupra blatului care tine loc de dining, lustra central pozitionata pentru un iluminat general in spatiul livignului, aplicele discrete pentru a evidentia tabloul vegetal sau cele trei spoturi pentru fiecare usa a dulapului.

De remarcat si amenajarea balconului ca un spatiu de relaxare, un fel de extensie a livingului, excelent mai ales in sezonul cald.

In final, te invitam sa urmaresti felul cum a fost conturata amenajarea holului si apoi a baii. Ambele sunt surse de inspiratie veritabile pentru apartamentele noastre. Speram sa-ti fie de folos ideile pe care le vei regasi in aceasta garsoniera!

Designer: Ekaterina Zorina

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole