Model de amenajare pentru un dormitor mic

Lipsa spatiului ne urmareste zi de zi. Cautam mereu solutii pentru a ne optimiza spatiul pe care il avem la dispozitie, dar uneori parem depasiti de situatie. Una din camerele in care ne confruntam deseori cu un spatiu restrans este dormitorul. Iata un model de amenajare pentru dormitor mic din care va puteti inspira pentru propriul decor.

Deschide Galeria

Patul cu spatii de depozitare este prima optiune pe care trebuie sa o luati in considerare atunci cand vorbim despre o amenajare pentru dormitor mic. Sertarele sau lada de sub pat poate stoca multe din lucrurile voluminoase care ne ocupa spatiul cum ar fi perne, pilote sau cuverturi.

In amenajarile moderne, tablia de pat are un rol important atat din punct de vedere estetic cat si a utilitatii. Pentru ca noptierele ar ocupa spatiu din podea, optiunea ideala este sa integrati etajere in tablia patului (precum in exemplul din galeria foto). Este practica, eleganta si ocupa foarte putin loc.

Stim ca oglinzile reflecta lumina si creeaza impresia de spatialitate. Cu siguranta este un efect de care ne putem folosi oricand in amenajarea unui dormitor mic. Sunt mai multe optiuni de explorat: daca dressingul se afla in dormitor, atunci cu siguranta usile lui pot include doua oglinzi mari de sus pana jos si veti avea impresia ca dormitorul este mai mare decat pare. O alta varianta este sa o fixati pe peretele opus usii pentru a reflecta ceea ce se afla dincolo de dormitor; un truc simplu care creeaza ideea unei deschideri mai mari. Optati, pentru a ilustra aceasta idee, pentru o oglinda orizontala. 

Lumina este importanta. Pe timpul zilei, spatiul din acest dormitor este invadat de lumina naturala, iar seara, luminile discrete de deasupra tabliei si dedesubtul ei asigura o lumina placuta, perfecta pentru relaxare si lectura. Perdele sunt subtiri si aproape transparente, insa nu lipsesc nici draperiile care asigura intimitatea necesara. Fiind intr-un ton asemanator peretilor, atat perdelele cat si draperiile se armonizeaza cu peretii, extinzand vizual spatiul – un truc pe care il puteti folosi in orice tip de spatiu mic.

Stilul minimalist este recomandabil in astfel de amenajari. Ca si in cazul de fata, less is more. Un spatiu mic are nevoie de ordine si de cat mai putine elemente decorative. Asta nu inseamna ca nu poate exista un echilibru intre toate elementele care compun dormitorul. Din contra, armonia poate fi realizata in orice tip de spatiu. 

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole