Pentru ca nu ne prisosesc niciodata ideile despre amenajari de bucatarie, am gasit pentru voi un nou model din care sa va inspirati. Amenajarea este una open space, bucataria fiind deschisa catre living si continuandu-se cu o zona de luat masa.

Vorbim despre o bucatarie foarte mica, dar compacta si bine optimizata. Forma de U permite o depozitare eficienta pe toate laturile. In cazul de fata, avem pe o latura o parte din mobilier unde se afla incastrat frigiderul, continuandu-se cu zona de gatit (plita si cuptorul) si cu dulapuri inalte pentru depozitare. Paralel cu frigiderul vom gasi blatul ce include chiuveta, iar deasupra ei un blat inaltat gandit pentru gustari rapide si un plus de spatiu pentru momentele cand gatesti.

Spatiul bucatariei este separat vizual si prin pardoseala. O gresie portelanata gri contrabalanseaza esenta de lemn a parchetului (o nuanta deschisa) din zona de living, obtinand astfel o dinamica a amenajarii.

Frontul dintre corpurile superioare si cele inferioare este din inox pentru a proteja peretele de eventualele pete rezultate in urma procesului de gatire.

O idee generala pe care o puteti si voi pune in aplicare este aceasta idee a unui blat tip bar sau a unei insule care va oferi independenta bucatariei prin separarea vizuala care se obtine. In plus, va ofera un plus de spatiu, atat de pretios in orice apartament urban. In interiorul blatului se mai pot crea sertare, iar partea cu blatul efectiv se poate folosi ca loc de luat masa. Recomandam sa alegeti scaune tip bar, cu inaltimea adaptata la cea a barului cu un design ergonomic luand in calcul atat confortul cat si integrarea lor in ansamblul decorului. Le puteti alege in spiritul amenajarii sau din contra, pentru a crea un punct de atractie ar putea fi un model in stil industrial sau un model colorat.

Sper ca v-am inspirat cu folos si ca veti gasi in aceasta amenajare un model din care va puteti folosi in propriile amenajari.

Sursa foto: micasa

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii