fbpx

Model de reamenajare pentru o curte mica

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Ne aflam in sezonul perfect pentru amenajarea gradinii sau curtii. Acest model pe care ti-l propunem azi este o excelenta abordare din care te poti inspira la randul tau.

Deschide Galeria

Cand arhitectii peisagisti de la Solscapes au primit sarcina de a se ocupa de aceasta curte mica, primul lor gand a fost ca vor amenaja repede spatiul, fara batai de cap. S-a dovedit insa ca proiectul sa fie mai complex.

Neavand timp si nici cunostinte necesare, clienta nu a reusit de-a lungul anilor sa amenajeze niciodata acest spatiu asa cum si-ar fi dorit. Aspectul neingrijit o apasa de fiecare data cand se intorcea acasa, astfel ca si-a facut curaj si a apelat la specialisti care sa o indrume si sfatuiasca in tot acest demers.

Curtea este prima zona de contact cu care oricine interactioneaza inainte de a intra efectiv in casa ei. De aceea, si-a dorit ca spatiul de aici sa fie primitor si sa creeze o buna impresie tuturor celor care o viziteaza. Pe langa aceasta, o alta cerinta a fost aceea de a avea un mediu in care sa se poata relaxa la sfarsit de zi, un colt verde amenajat pe placul ei. In plus, peisagistii au fost nevoiti sa tina cont de faptul ca beneficiara lor lucreaza mult si ca are nevoie de spatii verzi care sa nu necesite o ingrijire meticuloasa.

Elementele existente se aflau intr-o stare de degradare, iar pietrele aduse pentru a stabiliza solul nisipos nu erau de foarte mare ajutor. Nici pavelele nu aratau prea bine – o renovare totala era absolut necesara pentru a improspata tot aceasta zona de exterior.

Solutiile propuse au fost pe cat de simple, pe atat de eficiente. Functionalul se imbina acum armonios cu estetica. Placi de travertin de forme si marimi variate (pe care le poti gasi la Piatra Online) se imbina cu portiuni de gazon, iar plantele au fost alese pentru a completa estetic amenajarea de exterior. Gardurile au trecut si ele printr-un proces de renovare, iar culoarea actuala deschide spatiul si il face sa para mai luminos, in ciuda inaltimii si grosimii lor. Pentru cei interesati, culoarea se numeste China White de la Dulux (la magazinul Culori si idei poti gasi acest brand).

Printre plantele folosite se numara bambusul, Zamia Furfuracea, diferite soiuri de suculente (care nu au nevoie de o udare intensiva), Anigozanthos sau popular numit laba cangurului (creste in special in Australia), muschi pentru a sustine un mediu umed. Marimile si texturile plantelor creeaza oaze de verdeata echilibrate cromatic si volumetric.

In ciuda dimensiunilor reduse, reamenajarea acestei curti ne-a surprins. “Nu e importanta suprafata, cat ceea ce faci din spatiul existent” conchid peisagistii care au reusit prin acest proiect sa indeplineasca un vis frumos clientei lor.

Sursa foto: insideout

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...