Modele de noptiere pentru un dormitor modern

Utilitatea noptierei o simti in fiecare dimineata cand intinzi mana pentru a opri alarma si seara cand asezi cartea, paharul cu apa sau cand aprinzi veioza. In mod clar, noptiera face parte din categoria de mobilier intalnita in aproape toate dormitoarele si a carei utilitate o recunoastem cu totii la un moment dat. Insa, noptierele nu trebuie sa fie doar practice, ci si estetice. Exploram astazi latura aceasta care va completa decorul dormitorului in orice situatie.


Deschide Galeria

Noptierele sunt precum masutele de cafea care vin in completarea canapelei. Cand alegeti modelele de noptiere, luati in calcul inaltimea ei fata de cea a patului. In mod normal, ar trebui sa fie cu cativa centimetri mai inalta decat patul (incluzand aici si salteaua) pentru a avea acces usor la ea. Daca este prea ridicata sau prea joasa, va fi greu de utilizat.

Designul noptierelor depinde in intregime de preferintele fiecaruia. Astfel, va puteti orienta si asorta noptierele cu tablia patului sau, din contra, puteti incerca un model diferit. De retinut aici este ca alegerea noptierei trebuie sa se incadreze in tipul de decor deja existent in dormitor. Coordonati culorile si materialul pentru a avea o coerenta a spatiului. Cu lemnul nu veti da gres niciodata, fiind o varianta sigura pentru un dormitor clasic. Sau incearca cu metal pentru trasaturi moderne.

O noptiera fumoasa inseamna si o functie bine indeplinita. Pentru cei care au un dormitor mic, fiecare piesa de mobilier este atent aleasa pentru a putea stoca cat mai mult cu elementele date. De aceea, pentru acestia recomandam noptiere cu un sertar sau doua. Pentru cei care iubesc lectura seara inainte de culcare, atunci noptiera trebuie sa fie suficient de larga incat sa ofere un spatiu suficient pentru a putea stoca cateva carti, o lampa si ceasul desteptator. Luati in considerare si modele de noptiere suspendate sau atasate tabliei patului pentru a mai salva din spatiu; sunt moderne si ofera un aspect placut si atractic incaperii.

Pentru un aspect original, noptierele pot fi create din materiale reciclate, cutii , de depozitare, parti din paleti, un teanc de reviste pentru una spect boem sau chiar dintr-o scarita reconditionata. 

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...