Modele inedite de ferestre pentru un decor original

Stim cu totii cat de necesare sunt ferestrele in casele noastre. De fapt, ne e foarte greu sa ne imaginam cum ar fi sa traim intr-o casa fara ferestre si implicit fara lumina naturala.

Deschide Galeria

De cele mai multe ori, ignoram formele ferestrelor, peisajul fiind cel pe care se pune accentul. Insa o forma diferita poate atrage atentia de la panorama si transforma intreaga priveliste intr-una spectaculoasa. Ne-am propus astazi sa va oferim o perspectiva putin diferita asupra ferestrelor, ceva inedit, de mare efect.

Intalnim la tot pasul, ferestre in forma dreptunghiulara. Cum ar fi daca am aborda designul ferestrelor din perspectiva unei forme rotunde? Stim, suna putin debusolant si chiar avantgardist. Va garantam insa ca efectul este mai mult decat special. Precizam ca pentru a putea realiza o astfel de structura e necesar sa ganditi in avans caci e foarte probabil sa aveti nevoie de modificari complexe.

{{article336x280}}

Tendintele in design ne duc cat mai mult spre ideea ferestrelor integrate in interiorul decorului camerei. Pot fi ferestre false sau cu oglinda integrata. Forma acestora va fi in acest caz una mai ingusta, eventual pe structura inalta, din tavan pana in podea.

Fereastra in baie este un vis pentru multi din cei care locuiesc in acest moment in apartamente fara aceasta facilitate. Pentru voi am gasit un design inedit de fereastra cat tot peretele dar cu o portiune pe mijloc care blocheaza privirile indiscrete. 

Pentru portiunile de trecere, precum un hol intre camere sau chiar pentru cel de la intrare, o fereastra integrata situata in partea de jos, inspre podea, pozitionata pe lungime va fi cu siguranta o transformare inedita pentru casa voastra. Sau pozitionati pe inaltime, dar pastrati marimea cat mai ingusta.

Daca nu v-am facut suficient de curiosi, iata urmatoarea propunere: fereastra situata doar la baza podelei, este o aparitie spectaculoasa. O astfel de amplasare este potrivita atat pentru un living cat si pentru un dormitor situat la etaj sau la mansarda; va oferi o cantitate suficienta de lumina si posibilitatea unei amenajari deosebite. 

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole