Modele de rafturi – puterea lemnului la superlativ

Cand ne gandim la rafturi, ne vin in minte deseori cele pe care le avem acasa sau pe care le-am vazut ultima oara intr-un magazin de decoratiuni. Rafturile contemporane insa, pot fi ceva mai mult decat atat. Estetica se combina cu pragmatismul, iar rezultatul este unul deosebit. Pentru astazi ne-am indreptat atentia catre modele de rafturi speciale care pot transforma un living sau un birou din banal intr-unul special.

Deschide Galeria

Perspectiva pe care designerii si creatorii moderni de mobila ne-o ofera este una realmente contemporana. Rafturile nu mai sunt simple etajere pentru depozitat carti sau cd-uri si se transforma in adevarate piese de arta care prin ele insele pot decora un spatiu si influenta estetica incaperii. Din dreptunghiul simplu care sta tacut intr-un colt din camera, rafturile capata valente nebanuite, ajungand pana la a fi punctul focal al amenajarii.

Creatorul italian de mobila, Porada, aduce in prim plan un design inedit potentat de valoarea lemnului si de calitatile estetice ale acestuia. Uneori, mobila din living nici nu-si mai are rostul, aceste rafturi fiind suficiente pentru a decora peretele sau peretii camerei. Elegante si pline de stil gratie sculpturii si lucraturii fine, rafturile de sine statatoare sunt o inovatie in materie de mobilier.

Daca esti in cautarea unei variante practice care stocheaza mai mult dar intr-un spatiu relativ restrans. Aceste rafturi par desprinse din amenajari 3D, efectul fiind deosebit. Desi fixate intr-o unitate de mobila tip soldat, forma de raft este una originala intrucat reinterpreteaza clasica forma de mobilier, oferind o interpretare moderna. Intre partea din fata si cea din spate nu exista un capat care sa acopere partea din spate, spatiul fiind liber ca si cum ai privi printr-o fereastra. O asemenea forma este ideala pentru spatiile deschise, fiind ideale pentru a separa spatiile intre ele: un living de un dining sau chiar dining de bucatarie. Acest tip de mobilier vine in mai multe forme, permitand astfel o amenajare in functie de structura si dimensiunile spatiului. 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole