Modele si idei de amenajare pentru un living functional

Este livingul cea mai importanta camera din locuinta ta? Daca raspunsul este da, atunci urmareste acest articol pentru ca vei gasi aici informatii utile pentru a contura amenajarea potrivita livingului tau.

Deschide Galeria

Stiu ca poate nu-ti va placea ce urmeaza sa-ti spun, dar cheia pentru o amenajare reusita este adaptarea. Daca locuiesti intr-un apartament de bloc, atunci cu siguranta livingul tau nu este o camera prea spatioasa. De ce sa inghesuiesti aici mult mobilier, canapea, fotolii, biblioteci masive care in final vor ajunge sa-ti ocupe mult prea mult spatiu si rezultatul sa fie o camera sufocata?

Fii realist si planuieste o amenajare pentru nevoile tale. Primesti des musafiri, prietenii sunt weekend de weekend la tine pe canapea, ai copii, lucrezi de acasa sau din contra, esti mai tot timpul plecat si treci rar prin living? Cu siguranta, pentru fiecare din aceste scenarii, camera de zi va avea o configuratie diferita, cu finisajele si piesele de mobilier adaptate fiecarui caz in parte.

Solutiile practice si ideile creative te vor ajuta sa conturezi spatii functionale, cu un ambient placut chiar daca livingul tau este mic sau ingust. Renunta la abordarea clasica si alege o perspectiva mai pragmatica. Opteaza pentru strictul necesar si gandeste-te cum poti inlocui piesele clasice cu variante care ocupa mai putin loc. De exemplu, o biblioteca pe un intreg perete poate lua si forma unor rafturi suspendate si astfel, spatiul sa para mai aerisit, mai fluent.

Chiar ai nevoie de doua fotolii? Opteaza, in schimb, pentru o canapea confortabila, tip coltar si vei avea astfel mai mult spatiu la dispozitie. Alege un mobilier pe picioare pentru a nu-l percepe ca foarte masiv in ansamblul amenajarii. Valabil atat pentru canapea, comoda, consola sau dulapuri de inaltime medie.

Iti recomand sa alegi mobilier pe toata inaltimea camerei cu spatii de depozitare ascunse. Poti adauga placari de oglinzi sau finisaj cu front lucios, preferabil in tonuri de alb, crem, bej, pentru a amplifica spatiul livingului. Daca doresti sa delimitezi livingul de o alta functiune cum ar fi holul sau zona de dormit (in cazul unor garsoniere, loft sau open space), apeleaza la piese semitransparente precum riflajele din lamele de lemn.

Cromatic, recomandate sunt culorile si nuantele deschise, in acelasi ton, atat pentru pereti cat si pentru mobilier. Vor reprezenta o baza excelenta pentru a adauga accente puternice chiar si intr-un living mic. Echilibreaza selectia culorilor avand astfel un ambient unitar, armonios.

Amplaseaza corpuri de iluminat in mai multe colturi ale camerei. Folosind creativ lumina vei putea crea senzatia de spatiu mult mai mare.

Pentru a intelege mai bine ideile prezentate mai sus, mergi si in galeria foto pentru o selectie variata de amenajari din care sa te inspiri.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole