MODELiER, o poveste veche in inima Bucurestiului

MODELiER este o poveste, inainte de a fi un simplu spatiu amenajat in mod inedit. Am intrebat proprietarii de unde au toate obiectele din interior si ne-au marturisit ca majoritatea obiectelor pe care le regasim in designul barului din Duzilor 12 sunt primite de la bunica lor.

Deschide Galeria

De ce este acest lucru atat de important? Pentru ca bunica joaca rolul cel mai important in acest proiect. Cei doi proprietari, Dana si varul sau au renuntat la carierele lor in mediul corporate pentru a deschide un loc pentru petreceri in prima etapa, dupa care au prelungit programul si astfel s-a nascut barul din apropierea UNATC. Numele de Modelier, care in limba romana este sinonim cu cel care creeaza tipare in designul vestimentar, vine de la bunica lor, fosta croitoreasa. Aceasta profesie i-a inspirat si mai departe in amenajare.

La interior veti gasi masini de cusut vechi care acum sunt mese, la care tinerii se aseaza seara de seara, candelabre handmade din umerase de haine, baile sunt decorate cu decupaje din reviste vechi de croitorie, accesorii si decoratiuni handmade care toate tin de arta cusutului, panouri cu nasturi, manechine etc. Decorul este completat de radiouri vintage, canapele tapisate si scaune de lemn, un scrin, picturi murale realizate de artistul Om Jadeite si multe altele care asteapta sa fie descoperite.

La exterior, terasa este imprejmuita de un gard inalt, tapetat cu usi vechi, pictate si prinse intr-un joc numai de ei stiut. Mobilierul de exterior este realizat din paleti din lemn si perne decorative, scaune in forma de bicicleta, mese inalte si mese joase, un foisor din lemn pentru gastile mari de prieteni. Paharele in care esti servit nu sunt cele la care te-ai astepta. Vei primi limonada in borcane sau in…vaze, cani pictate, ceainice vesele si multe altele. Pana si partenerii lor, furnizorii le-au fost alaturi si au tinut cont de specificul locului inainte de a le trimite mobilier sau alte materiale promotionale.  

Totul este realizat de ei fara vreo ora de design de interior in CV si fara prea mult stat pe ganduri. Puteti admira in imagini rezultatul final. MODELiER , dupa un an si jumatate de existenta, este fericit ca, pe poarta vopsita aparent neindemanatic, intra oameni frumosi, oameni cu povesti, artisti tineri, noncoformisti, corporatisti, scriitori, muzicieni si oameni cu pofta de viata, si va invita la o simpla seara cu prietenii, seri de proiectie de film, expozitii de arta contemporana si de fotografie, evenimente caritabile si workshopuri interesante. 

Adresa: str. Duzilor nr 12, sector 2, Bucuresti [zona Pache Protopopescu/UNATC]

https://www.facebook.com/MODELiERBAR 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole