Modernism si simplitate in amenajarea unui apartament de 37 metri patrati

Scopul unei transformari totale in ceea ce priveste locuinta este acela de a ii oferi beneficiarului satisfactia identificarii cu intregul spatiu locuit. Pentru ca toate acestea sa fie realizabile, confortul si functionalitatea trebuie sa mearga in paralel, iar rezultatul sa fie unul in conformitate cu tendintele.

Deschide Galeria

Compozitia texturala si cromatica a acestui apartament de 37 metri patrati, vine ca o amprenta delicata a masculinitatii, aspectul geometric si derivatele de gri oferind in acelasi timp posibilitatea jonglarii din punct de vedere vizual a accesoriilor si tuturor celorlalte detalii.

Pentru ca spatiul nu este unul foarte generos, provocarea designerilor de la Dizdom a fost cautarea continua a unui compromis intre functionalitate si confort.

Un open space restrans, format din bucatarie si living, aduce in prim plan minimalismul prin intermediul mobilierului lipsit de detalii, dar cu desing modern. Vorbim in acest caz de o zona de pregatire a mesei, una de dining si inca o zona dedicata relaxarii. Accesoriile si cantitatea impresionanta de gri regasita atat mural, cat si in mobilier, dau continuitate acestor 3 spatii, contopindu-le astfel intr-o singura incapere cu aspect omogen. In cazul mobilierului se pot observa linii fidele ale design-ului in ceea ce priveste bucataria si biblioteca.

Pentru zona de servire a mesei se alege o masa cu blat din sticla si doua scauna moderne, la fel de confortabile precum canapeaua care troneaza in cazul living-ului. Pentru ca vorbim de un apartament a carui poveste vorbeste despre ideea de independenta si solitudine, caracterul masculin se accentueaza cu ajutorul albastrului regal regasit in detaliile fine ale accesoriilor si masutei moderne de cafea cu aspect metalic, iar imaginea de ansamblu se indulceste artistic cu ajutorul tablourilor.  

Pattern-ul geometric cu care se tapeteaza dormitorul capata intreaga atentie prin efectul de iluzie optica oferit, punand astfel la indoiala suprafata totala a camerei, care se mareste considerabil. Mobilierul imaculat se compune dintr-un pat de mijloc, doua noptiere, un birou si doua scaune, toate cu un design de actualitate. Iluminatul artificial prezinta detaliat caracteristicile stilului modern prin intermediul benzilor de led incastrate, a spoturilor si celor doua veioze abstracte. Albastrul regal isi face simtita prezenta si in cazul acestei incaperi, devenind o carte de vizita a masculinitatii moderne si aducand, impreuna cu verdele natural al plantelor decorative si nuantelor de gri, usoare influente cu caracter scandinav.

Cantitatea impresionanta de beige care intra in componenta baii ii ofera acesteia simplitatea si naturaletea de care are nevoie. Tiparul stilului clasic prezentat de totalitatea componentelor regasite aici este spart cu ajutorul pattern-ului geometric oferit de catre placile de faianta care, paradoxal, ajuta impreuna cu celelalte elemente la conturarea unui sptaiu relaxant si calmat vizual.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole