Modificari mici dar de efect pentru a-ti transforma bucataria

Daca doriti sa faceti o schimbare de impact in bucatarie, dar care sa nu implice resurse prea mari de timp si de bani, sunteti in locul potrivit. Exista trucuri mici capabile sa transforme vizual spatiul in care ne adunam alaturi de cei dragi.

Deschide Galeria

Daca spatiul va permite, adaugati o insula de bucatarie – poate fi o versiune imbunatatita a unei mese mai vechi sau un dulap pe care nu il mai folositi. Este o solutie buna pentru problema depozitarii si poate functiona si ca loc de luat micul dejun. In plus, daca o pictati potrivit schemei cromatice din restul incaperii, veti obtine un punct focal ce va revitaliza intregul spatiu.

In plan vertical, o buna idee pentru a improspata bucataria este sa atarnati pe pereti cateva rame cu imagini – pot fi fotografii din momente semnificative, sau picturi create de cei mici, colaje de diferite forme si culori. Important este sa folositi acelasi tip de rame, asortat la stilul general al bucatariei, pentru a nu incarca excesiv ambientul. Daca preferati o abordare mai aerisita, folositi un singur obiect de arta sau alegeti o zona in care sa atarnati de tavan cateva obiecte mici, la inaltimi diferite – cani mici din lut sau tacamuri vechi.

O alta solutie rapida de schimbare a spatiului din bucatarie este revitalizarea zonei dintre blatul de bucatarie si corpurile suspendate (splashback). In functie de placajul existent, puteti picta un model in acord cu restul incaperii sau acoperi finisajul existent cu fototapet sau vopsea pentru tabla de scris – in acest fel, veti putea personaliza decorul in fiecare zi sau nota diferite lucruri pe care vreti sa le tineti minte.  Puteti folosi acelasi truc pentru orice perete din incapere, transformandu-l in perete accent. Alegeti un gri inchis pentru a accentua zona, pastrand in acelasi timp un aer neutru, potrivit restului incaperii, sau optati pentru o culoare curajoasa daca schema camerei va permite.

Alegerea unor solutii pentru depozitare la vedere este o alta maniera de a schimba aspectul incaperii. Va puteti pastra cele mai folosite ustensile de bucatarie la indemana, agatandu-le deasupra blatului de lucru sau suspendandu-le de tavan. Este o solutie potrivita mai ales decorurilor cu tematica rustica, in spatii de mici dimensiuni, unde acumularea de corpuri de depozitare ar impiedica fluxul circulatiei.

Atunci cand spatiul va permite, insa, schimbati decorul adaugand piese noi – obiectele vechi, gasite prin targuri, pot fi revitalizate cu usurinta printr-un strat de vopsea asortat restului bucatariei.

Accesoriile sunt o maniera simpla de a redecora rapid – obiectele electrocasnice sunt acum disponibile in culori dintre cele mai variate, iar introducerea unei piese intr-o nuanta pastelata sau stridenta are darul de a schimba in bine intreg ambientul. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole