Moduri simple de amenajare a zonei de dining

Decorurile sofisticate si complexe nu sunt pe placul tuturor. Unii prefera un interior simplu, subtil si elegant. Ca in multe incaperi, acesta este si cazul zonei de dining. Iata cateva moduri simple de amenajare a diningului.

Deschide Galeria

Structura zonei de dining

De cele mai multe ori designul minimalist este cel recomandat. Diningul este indicat sa respecte decorul in care este integrat. De cele mai multe ori, zona de dining o regasim in living sau in apropierea bucatariei. Astfel, trasaturi din cele doua camere se pot regasi in structura lui.

Insa nu este o regula de baza. Puteti integra in decor acele tematici si elemente care sunt pe placul dumneavoastra. Puteti alege sa aduceti un centru de interes sau nu. Decorul peretilor este si el optional. In functie de pozitionare, montati corpuri de iluminat care sa acopere nevoia de lumina a camerei. Nu in cele din urma alegeti mobilier de calitate, o masa si scaune practice, potrivite nevoilor dumneavoastra.

Culorile

Culorile simple, neutre, sau pastelurile sunt excelente pentru a decora zona de dining. Bineinteles ca motivele geometrice se pot regasi aici sau pete de culoare indraznete care sa aduca un strop de vibratie incaperii. Un exemplu in acest sens este combinatia alb negru. O masa si scaune albe, pereti albi, cu elemente negre precum un covor negru, un tablou cu motive negre, un corp de iluminat negru si mici decoratiuni care continua tematica. Efectul va fi garantat, mai ales daca stilul scandinav este pe placul dumneavoastra.

Punctul de interes

Centrul atentiei intr-un dining poate fi obtinut usor prin accentuarea sau introducerea unui element supradimensionat, cum ar fi un corp de iluminat cu un design deosebit, modern; nu excludem aici nici un candelabru insa atentie la restul decorului. Candelabrul se asorteaza cu o amenajare eleganta, clasica, sofisticata.

Sau o pictura murala care sa transforme spatiul din banal in extraordinar. Scaunele pot fi inlocuite cu bancute din lemn amenajate cu perne moi sau o parte a mesei cu scaune si o parte cu o bancuta. Va crea un aspect mai putin formal, o atmosfera relaxanta. La fel de bine, punctul focal poate fi masa insasi, daca ii alegem un design inedit sau o culoare neasteptata, un verde, de exemplu. 

Mixati stiluri si culori pentru a obtine efectul dorit. Folositi imaginatia la maxim!

Sursa foto: homedesignlover.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole