Montarea gazonului rulou în curte

Spre deosebire de gazonul semănat, care poate dura luni de zile pentru a crește, gazonul rulou poate fi instalat în doar câteva zile. Acest lucru este ideal dacă doriți să vă bucurați rapid de un gazon verde și luxuriant.

Iată cum se montează un gazon rulou în curte:

Pregătirea terenului:

Curățați terenul: Îndepărtați buruienile, pietrele, resturile vegetale și alte obiecte care ar putea împiedica creșterea gazonului.

Nivelați terenul: Asigurați-vă că terenul este nivelat pentru a evita formarea bălților de apă după ploaie.

Afânați solul: Afânați solul la o adâncime de aproximativ 10 cm pentru a îmbunătăți drenajul și aerisirea.

Adăugați îngrășământ: Adăugați un strat de îngrășământ organic sau chimic bogat în azot, fosfor și potasiu pentru a hrăni solul.

Tăvăliți terenul: Tăvăliți terenul cu un tăvălug pentru a compacta solul și a crea o suprafață netedă.

Montarea gazonului rulou:

Alegeți un moment potrivit: Cel mai bun moment pentru a monta gazonul rulou este primăvara sau toamna, când temperaturile sunt moderate și umiditatea este ridicată.

Descărcați rulourile de gazon: Descărcați rulourile de gazon cât mai curând posibil după ce le-ați achiziționat și depozitați-le într-un loc umbros și răcoros.

Începeți montarea din colțul curții: Desfaceți primul rulou de gazon și așezați-l pe teren, asigurându-vă că este bine fixat.

Continuați montarea: Așezați rulourile de gazon unul lângă altul, asigurându-vă că nu există spații între ele. Tăiați rulourile de gazon la nevoie pentru a se potrivi formei curții.

Presați rulourile de gazon: Presați rulourile de gazon cu piciorul sau cu un tăvălug ușor pentru a le fixa pe sol.

Udați gazonul: Udați imediat gazonul după montare pentru a menține solul umed.

Îngrijirea gazonului rulou:

Udare: Udați gazonul regulat, mai ales în timpul verii, când este mai cald și mai uscat. Asigurați-vă că udați gazonul în profunzime, astfel încât apa să ajungă la rădăcini.

Tăiere: Tăiați gazonul regulat pentru a menține o înălțime optimă de aproximativ 5-8 cm. Nu tăiați mai mult de o treime din înălțimea gazonului la o singură tundere.

Fertilizare: Fertilizați gazonul de 3-4 ori pe an cu un îngrășământ echilibrat.

Aerisire: Aerisiți gazonul o dată sau de două ori pe an pentru a îmbunătăți drenajul și aerisirea solului.

Combaterea buruienilor: Eliminați buruienile manual sau cu ajutorul unui erbicid selectiv.

Controlul dăunătorilor: Controlați gazonul de dăunători și boli și luați măsurile necesare pentru a le elimina.

Sfaturi suplimentare:

Alegeți un tip de gazon rulou potrivit pentru clima și solul din zona dumneavoastră. Nu mergeți pe gazonul proaspăt montat până când nu a prins rădăcini. Nu lăsați animalele de companie să urineze pe gazon, deoarece acest lucru poate deteriora iarba. Curățați frunzele și resturile vegetale de pe gazon în mod regulat. Protejați gazonul de temperaturile extreme prin udare suplimentară în timpul verii și prin acoperirea cu un strat de mulci în timpul iernii.

Urmând sfaturile de mai sus, vă puteți bucura de un gazon frumos și sănătos în curtea dumneavoastră pentru mulți ani de acum încolo.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole