Munca in gospodarie nu trebuie sa fie o corvoada. 3 hobby-uri cu beneficii pentru casa si gradina

Pentru o casă frumoasă și îngrijită, poți îmbina utilul cu plăcutul. Unele hobby-uri au beneficii foarte practice, dar asta nu înseamnă că nu pot fi relaxante. Să înveți să faci ceva nou îți poate aduce satisfacții, cu atât mai mult cu cât, în același timp, faci lucruri utile pentru casa ta. Iată 3 idei de hobby-uri care pot transforma aspectul casei și grădinii:

Deschide Galeria

 

Sudura

Sudura este un hobby mai puțin răspândit, însă pe nedrept. Odată ce înveți, vei avea la dispoziție foarte multe opțiuni de proiecte pentru casă și grădină. Vei avea nevoie de un invertor de sudura de tip hobby, folosit în special pentru casă și grădină. Avantajele acestuia în comparație cu un aparat de sudură tradițional sunt: dimensiunea redusă, raportul mai bun dintre calitate și preț, dar și consumul mai mic de energie electrică. Este obligatoriu să porți mască de sudură de fiecare dată când sudezi, împreună cu mănușile și șorțul. Totodată, îți vor fi necesari și electrozi. Trebuie să știi și că sudura este o activitate pe care ar trebui să o practici în aer liber, deoarece gazele emanate sunt toxice.

Poți folosi sudura ca să creezi mese și scaune, parțial sau complet din metal. Poți crea obiecte decorative vintage, precum un clopoțel pentru ușă, sau suporturi pentru plantele din grădină. Proiectele sunt numeroase, însă ar fi bine să le alegi în funcție de dificultate. Nu poți începe direct făcând un grătar pe care să îl pui în grădină, dar dacă exersezi pe proiecte mai mici, vei putea face curând unele mai complexe.

 

Bricolajul

Dacă îți place să repari obiecte și preferi să te ocupi tu însuți decât să chemi un specialist, bricolajul este un hobby care ți s-ar putea potrivi. Poți folosi bricolajul pentru a renova, întreține sau decora casa, însă beneficiile nu sunt doar practice. E foarte satisfăcător și plăcut să creezi un obiect de la zero, chiar mai mult decât să repari. O altă parte bună este că acest domeniu e suficient de divers încât să nu te plictisești. Poți lucra cu materiale diverse, precum lemn, metal sau textile, pentru obiecte decorative, utile, distractive sau toate acestea.

Multe proiecte de bricolaj implică reciclarea. Poți începe prin a transforma obiectele vechi din casă. De exemplu, o sanie veche din lemn se poate transforma într-un cuier rustic și inedit, iar paleții din lemn pot fi folosiți ca bază pentru canapele sau leagăne pentru curte, potrivit Homesthetics. Totodată, poți folosi materiale noi în moduri inedite, pentru a obține decorațiuni sau piese de mobilier pentru casă sau grădină.

 

Grădinăritul

Sunt multe motive pentru care ar trebui să te implici în grădinărit ca hobby dacă stai la casă. Poți alege ce să plantezi în funcție de preferințele tale. Dacă pentru tine e important să mănânci sănătos și proaspăt, atunci o grădină de legume sau verdețuri e ideală. Dacă ai vrea să petreci timp în grădină, poți planta flori și arbuști ca spațiul să arate mai primitor și mai relaxant. Orice ai alege, grădinăritul te ajută să te menții în formă, iar timpul petrecut printre plante te poate ajuta să reduci nivelul de stres.

Mulți din cei care locuiesc la casă tratează grădinăritul ca pe o muncă. Dacă alegi însă proiectul potrivit, e mai ușor să vezi că grădinăritul poate fi un hobby foarte plăcut. Spre exemplu, îți poți propune să faci un model folosind flori de același tip, dar în 3-4 culori diferite, potrivit BHG. O grădină verticală, realizată pe suport din lemn, poate găzdui atât flori curgătoare, cât și plante aromatice, cum ar fi cimbru, rozmarin, mentă, tarhon sau pătrunjel. Poți începe cu proiecte mai mici, chiar dacă e vorba doar de aranjatul unor detalii. De exemplu, cioturile de copac pot fi inestetice, așa că poți începe prin a le folosi ca ghivece pentru flori colorate, cu tulpină scurtă.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole