Nancy Lancaster și influența sa în evoluția designului de interior

Nancy Lancaster (1897-1977) a fost o decoratoare americană de renume, cunoscută pentru stilul elegant și sofisticat, care a influențat semnificativ evoluția designului de interior în secolul XX.

Sursă foto: Wikipedia (Kelmscott Manor House)

Originile și influențele:

Născută în Virginia, SUA, Nancy Lancaster a crescut într-o familie bogată și educată, cu o pasiune pentru artă și design. A călătorit mult prin Europa, fiind inspirată de arhitectura și designul clasic de pe acest continent.

Stilul:

Stilul lui Nancy Lancaster era caracterizat de o combinație armonioasă de elemente tradiționale englezești și franceze, cu influențe din alte culturi. Spațiile decorate de ea erau elegante și sofisticate, dar totodată confortabile și primitoare. Se folosea frecvent de culori calde, materiale naturale, textile bogate și antichități.

Contribuții:

Nancy Lancaster a fost una dintre primele decoratoare care a popularizat folosirea culorilor tari pe pereți, precum și a țesăturilor cu modele florale și a mobilierului tapițat. De asemenea, a fost o susținătoare a meșteșugului tradițional și a integrat adesea piese artizanale în proiectele sale.

Proiecte notabile:

Printre proiectele cele mai cunoscute ale lui Nancy Lancaster se numără:

  • Colefax and Fowler: A condus această firmă de design de interioare din Londra timp de peste 40 de ani, transformând-o într-una dintre cele mai prestigioase din lume.
  • Marea Britanie: A decorat numeroase case de țară și reședințe aristocratice din Marea Britanie, inclusiv Kelmscott Manor, casa lui William Morris.
  • Statele Unite: A decorat casele unor personalități importante din SUA, precum Jackie Kennedy Onassis și Bunny Mellon.

Moștenire:

Nancy Lancaster a avut o influență considerabilă asupra designului de interior, inspirând generații de decoratori cu stilul său elegant și atemporal. Influența sa se poate observa și astăzi în tendințele actuale de design.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole