Nuante de albastru care dau viata unui apartament de 3 camere

Conceptul amenajarii acestui apartament din Moscova, al unei familii tinere, are la baza dorinta de a crea un spatiu relaxant si primitor, care sa inspire armonie. Implementarea acestor idei s-a realizat prin abordarea unui stil contemporan cu influente clasice ( detalii clasice la nivelul profilelor, corniselor, plineti si a corpurilor de iluminat) si alegerea unei palete cromatice caracterizata de echilibrul intre nuantele calde si cele reci.

Deschide Galeria

Ingredientul cheie al amenajarii il constituie utilizarea nuantelor de albastru , culoare a serenitatii si spiritualitatii, atat ca fond cat si la nivel de accent, uni sau ca parte integranta a imprimeurilor.

Apartamentul este compartimentat astfel: camera comuna living si bucatarie, hol de intrare, o baie spatioasa si doua dormitoare. Luand in considerare suprafetele mici ale fiecarei camere, fiecare metru patrat a fost atent valorificat. Astfel, bucataria este delimitata de living prin zona de luat masa, balconul din dormitorul matrimonial a fost inchis si transformat intr-un mic birou, piesele de mobilier se rezuma la strictul necesar, designerul a apelat la corpuri de mobilier incastrate pentru a profita la maxim de nisele rezultate.

Influente clasice in amenajarea livingului si bucatariei

Livingul transmite o atmosfera calda, primitoare, un spatiu dedicat relaxarii in familie. Accentul a fost pus pe confort si crearea unei circulatii optime. Regasim combinatia de culori calde cu cele reci, reprezentate de nuante placute de albastru; predomina albul mat al plafonului si nuanta de crem satinat a peretilor, puse in evidenta de albastrul intens al canapelei de colt. Aceasta, prin cromatica si forma, se contureaza ca un adevarat centru gravitational al intregii case. In paralel cu modelul clasic al plintei si cornisei, aplicata pe zona de imbinare perete-plafon, regasim influentele clasice si la draperiile cu sina tripla si ornamente de capat.

Pentru a economisi spatiu si a contribui la viziunea stilistica a amenajarii au fost folosite doua masute de cafea (marca Eichholtz) de inaltimi diferite. Peretele din fata canapelei a fost mobilat cu un set de doua dulapuri si o comoda cu detalii clasice, dispuse simetric fata de axul televizorului, cu rol de expunere si depozitare pentru vesela si obiecte decorative.

Amprenta stilului clasic se citeste cel mai bine in zona bucatariei, la nivel de mobilare. Fetele de dulapuri din mdf frezat cu profilatura clasica sunt contrastete de electrocasnicele moderne, incastrate. Mozaicul de deasupra blatului de lucru, in tonuri pastelate de albastru, pare ca preia patternul covorului din living, omogenizand astfel intregul spatiu.

Nuante pastelate de albastru in dormitorul matrimonial

Dormitorul matrimonial este amenajat ca o continuare a livingului, mentinand aceeasi linie stilistica. Regasim acelasi tip de parchet din lemn masiv si jocul de tonalitati de albastru, de la nuantele deschise ale peretilor si covorului la cele mai saturate ale obiectelor de decor. Caloriferul a fost ascuns cu o masca de calorifer cu trafor clasic, vopsit in aceeasi nuanta de alb a plintei.

Baia in finisaje monocromatice

Neutra din punct de vedere cromatic, cu finisaje in nuante de griuri calde, baia este un spatiu armonios, elegant, amenajata modern. Atentia este atrasa de gresia cu un colt tesit la 45 de grade care creeaza un pattern iesit din tipare. Acest detaliu interesant este dublat de braul decorativ discret. Mobilierul modern, (compus dintr-un corp suspendat,cu sertare, sub blat, si un corp de depozitare in spatele oglinzii) a fost conceput pentru a profita la maxim de spatiu.

Piesa cea mai importanta din amenajarea holului o constituie dulapul incastrat, din mdf vopsit intr-o nuanta placuta de verde praz. Nisa existenta a permis exploatarea spatiului din hol, generand rafturi si sertare generoase de depozitare, mobilierul avand integrata si o oglinda bizotata.

Designer: Ekaterina Tretiakova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole