Tanya este inginer de profesie insa de 10 ani lucreaza ca fotograf de familie iar Alex este functionar public. Apartamentul de 52 de metri patrati din Moscova l-au achizitionat cand fiul lor avea 6 ani iar in momentul in care a aparut si micuta Marusya in familia lor, Tanya a hotarat sa redecoreze intreg interiorul locuintei.

Baile si plafoanele sunt singurele care nu au fost modificate. Ultimele piese adaugate in amenajarea locuintei  sunt   fotoliul albastru din living si  lampa de pardoseala.

S-au mutat in 2015 in acest apartament pe care l-au gasit cu peretii vopsiti bej si multe scafe de gips carton. Au inlocuit mobilierul vechi cu propriul mobilier iar in 2016 au redecorat doar bucataria, din lipsa de resurse pentru o reamenajare completa. Treptat, casa mult visata prindea contur, Tanya ocupandu-se de tot ce tine de deciziile estetice si micile detalii.

Abia cand a aparut Marusya au decis sa reamenajeze camerele si holul. Persoanele implicate in implementarea proiectului: un electrician, un zugrav  si fratele beneficiarei, care s-a ocupat de tot ce tine de mobilier la comanda si izolarea si amenajarea balconului.  In aceasta etapa au inlocuit  integral tamplaria, usile interioare si usa de la intrare.

Ca fotograf, aveam imaginea finala in cap” marturiseste Tanya. Avand doar niste planurile schitate de mana si increderea familei in rezultatul final, au inceput lucrarile.

Nu au intervenit la compartimentarea apartamentului; au ales sa pastreze holul de distributie si raportul dintre camere. Din coridor se acceseaza baia, grupul sanitar si bucataria, in partea stanga, iar pe partea opusa sunt usile de la cele doua camere. Camera mare, cu acces catre balconul inchis, este acum living si dormitor matrimonial, iar camera mica a fost amenajata pentru cei doi copii.

Bucataria este camera de unde a inceput reamenjarea si astfel a dat tonul stilistic si cromatic al intregului decor. Neavand plita sau cuptor pe gaz, au decis sa nu monteze usa la intrarea in bucatarie, lasand doar un cadru clasic alb, in contrast cu peretii vopsiti intr-o nuanta calda de gri.

Mobilierul bucatariei, alb cu fronturi frezate achizitionat de la Ikea pune in valoare finisajele peretilor si a pardoselii. Blatul de stejar masiv a fost realizat la comanda. In aceeasi nuanta de lemn este si blatul rotund al mesei, picioarele scaunelor si riflajul lampii suspendate.

Bancheta de colt, pliata pe forma peretilor, a fost confectionata de fratele Tanyei. Spatiul de depozitare de sub sezut este foarte util.  Decoratiunile care intregesc acest colt in nuante pastelate amintesc de interioarele scandinave.

Tavanul cu nisa cu spoturi incastrate din bucatarie a fost si el pastrat, fiind inlocuite doar becurile vechi, cu unele cu Led. Nu au scos  gresia  pe care au gasit-o in bucatarie cand s-au mutat ci au ales sa monteze direct peste ea panouri din pluta de 1 centimetru grosime , de la Corkstyle. Aceasta optiune asigura un impact vizual placut si confortul dorit, copiii putand sa mearga desculti pe pardoseala.

Au folosit tapetul ca principal aliat in decoarea peretilor, fiind un suport util in redarea atmosferei dorite. Pe peretele din living regasim un tapet cu un model geometric discret, un fundal perfect pentru compozitia de fotografii inramate. Tapetul cu harta lumii, care acopera un perete intreg din camera copiilor a fost comandat la Little Hands.  Un model cu frunze viu colorate , marca Borostopeter a fost aplicat in hol.

Spatiul din balcon, cu o forma mai putin comuna, a fost valorificat prin amenajarea unui mic birou pentru Alex pe latura mai generoasa si un spatiu de depozitare in partea opusa. Tanya isi imparte biroul cu fiul ei in camera copiilor.

Foto: Olga Shangina | Photography

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!