Nuka Bistro – un local unde gasesti intotdeauna un motiv sa stai mai mult decat ti-ai propus

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Daca ai drum prin Cluj e musai sa treci si pe la Nuka Bistro. Acest local are un aer traditional caruia i-au fost adaugate accente contemporane menite sa creeze o senzatie aparte, care-l fac pe vizitator sa se simta foarte confortabil si sa revina cu placere aici.

Deschide Galeria

Cum ajungi la Nuka? Foarte simplu: din piata Unirii din Cluj, pana sa ajungi la miez, treci de 5 localuri si cateva terase. Apoi te opresti in fata unui loc cu usile mari larg deschise, din care razbate pana afara un vals electric incalzit intr-o lumina primitoare si aurie.

Nuka Bistro isi pune mana pe inima si inima pe masa: aici esti primit cu prietenie si gasesti intotdeauna un motiv sa stai mai mult decat ti-ai propus. Daca vrei sa citesti din cartile expuse, vei fi tentat de cea mai intaritoare cafea din oras, de un rose nobil, prezentat impecabil langa o farfurie cu ceva ce n-ai mai gustat din copilarie, vei visa langa o portie de lapte de pasare sau te vei imprieteni cu cineva de-al casei.

Nuka Bistro are o suprafata de aproximativ 150 de metri patrati, iar lucrarile de amenajare au durat cateva luni bune, iar acestea s-au finalizat la inceputul verii lui 2013. Au existat restrictii legate de recompartimentarea spatiului, nu s-au putut elimina sau adauga stalpi si pereti noi, iar  instalarea sistemului de aer conditionat a fost o adevarata provocare din punct de vedere tehnic si estetic.

S-a incercat pe cat posibil refolosirea materialelor deja existente in locatie, si, cand nu s-a putut, s-au introdus strict materiale compatibile cu lucrarile facute de-a lungul timpului. Astfel incat reabilitarea spatiului sa fie cat mai aproape de tinuta sa de monument istoric din centrul Clujului.

Mare parte din mobilier este facuta la comanda. Scaunele si mesele sunt special executate pentru Nuka la fabrica de lemn curbat de la Bucea. Piesele de decor cu personalitate sunt in mare parte mostenire de familie, apartinand bunicilor proprietarului (de exemplu covata mare de framantat painea din decorul vitrinei, fotografiile in rame vechi, mojarele, rasnitele etc).

Decorul s-a dorit a fi unul foarte primitor, cu un confort accesibil care sa aminteasca de casa primitoare a bunicilor – o atmosfera traditionala reinterpretata in cheie moderna – mult lemn masiv, scaune confortabile si vesel colorate, etajere cu carti ce pot fi rasfoite de oricine, tablouri ce te duc cu gandul la goblenurile bunicii si fotolii mari ce invita la huzureala.

Cei care s-au ocupat de amenajare au adus un suflu de nostalgie spatiului amintirilor din copilarie si au creat o atmosfera autentica si foarte confortabila, indiferent de vreme sau de momentul zilei. Intri aici si uiti de tine, te simti acasa si nu-ti mai vine sa pleci. Aici esti primit cu prietenie si gasesti intotdeauna un motiv sa stai mai mult decat ti-ai propus – vii si descoperi esenta.

Nuka este frecventata de tot felul de oameni – de la foarte tineri, la parinti cu copii mici si persoane foarte in varsta care vin sa lucreze cu laptopurile lor, sau tineri care vin aici sa socializeze in timpul liber. 

Foto credit Dacian Groza si Catalin Hladi

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...