Nuka Bistro – un local unde gasesti intotdeauna un motiv sa stai mai mult decat ti-ai propus

Daca ai drum prin Cluj e musai sa treci si pe la Nuka Bistro. Acest local are un aer traditional caruia i-au fost adougate accente contempornate menite sa creeze o senzatie aparte care-l fac pe vizitator sa se simta foarte comfortabil, si sa revina cu placere aici.
Cum ajungi la Nuka? Foarte simplu: din piata Unirii din Cluj, pana sa ajungi la miez, treci de 5 localuri si cateva terase. Apoi te opresti in fata unui loc cu usile mari larg deschise, ce varsa afara un vals electric incalzit intr-o lumina primitoare si aurie.
Nuka Bistro isi pune mana pe inima si inima pe masa: aici esti primit cu prietenie si gasesti intotdeauna un motiv sa stai mai mult decat ti-ai propus. Poate vrei sa citesti din cartile expuse, vei fi tentat de cea mai intaritoare cafea din oras, de un rose nobil, prezentat impecabil langa o farfurie cu ceva ce n-ai mai gustat din copilarie, vei visa langa o portie de lapte de pasare sau te vei imprieteni cu cineva de-al casei.
Nuka Bistro are suprafata de aproximativ 150 de metri patrati, lucrarile de amenajare au durat cateva luni bune, iar acestea s-au finalizat la inceputul verii lui 2013. Au existat restrictii legate de recompartimentarea spatiului, nu s-au putut elimina sau adauga stalpi si pereti noi, iar  instalarea sistemului de aer conditionat a fost o adevarata provocare din punc de vedere tehnic dar si estetic.
S-a incercat pe cat posibil refolosirea materialelor deja existente in locatie, si, cand nu s-a putut, s-au introdus strict materiale compatibile cu lucrarile facute de-a lungul timpului. Astfel incat reabilitarea spatiului sa fie cat mai aproape de tinuta sa de monument istoric din centrul Clujului.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole