O amenajare contemporana pentru un apartament de 2 camere dintr-un cartier istoric

Casele vechi au un farmec aparte pe care rareori il mai constientizam in zilele noastre. Fatade cu ornamente, interioare cu tavane inalte si stucaturi, pardoseli din lemn masiv sau placi decorative din ciment, toate ii confera unei astfel de locuinte acel aer original pe care astazi uitam sa-l pretuim, asaltati fiind de mult prea multe blocuri gri si terne.

Deschide Galeria

Dar viata acestor case poate continua intr-un mod frumos daca li se ofera sansa reabilitarii si consolidarii. Aduse in contemporan cu o amenajare pe masura, aceste cladiri renasc si se alatura unui patrimoniu arhitectonic si cultural pe care fiecare din noi ar trebui sa-l respectam.

In acest spirit am ales aceasta amenajare de apartament, nu foarte mare, dar suficient cat sa poti locui intr-un mod confortabil. Imobilul se afla in centrul istoric al orasului Torun din Polonia, una din cele mai vechi asezari ale tarii.

Amenajarea a pornit de la o reconfigurare a spatiului apartamentului pentru o optimizare a suprafetei si o sporire a functionalitatii. Noua amenajare este moderna, calduroasa si primitoare, potrivita unei persoane tinere sau unui cuplu. Tavanele inalte, peretele de caramida aparenta sau cel cu placi de parchet sunt doar cateva din punctele de atractie ale noului decor.

Apartamentul pare mai luminos acum gratie unui fundal alb si a nuantelor neutre care amplifica spatiul. Diferitele tipuri de lumini folosite, atat cele de accent cat si cele de ambient amplasate in puncte-cheie reusesc sa puna in valoare texturile si finisajele utilizate.

Peretele de caramida aparenta vopsit cu alb, presarat cu mici accente de negru pune in evidenta locul de luat masa din apartament. Masa neagra, corp de iluminat suspendat negru, ceas negru, scaune albe si o lumina difuza, placuta, toate se armonizeaza excelent.

Si in zona de bucatarie vom regasi acelasi perete de caramida ca element de accent intre corpurile principale si cele suspendate. Mobilierul incorporeaza electrocasnicele si profita de inaltimea camerei mergand cu dulapurile superioare pana in apropierea tavanului (desi accesul este usor ingreunat tocmai din cauza inaltimii si nevoii permanente de a avea la indemana un scaun).

Pentru dormitor, nuantele alese sunt excelente. Un gri-bleu foarte deschis reflecta o stare de relaxare si confort sporite de luminile celor 2 corpuri de iluminat suspendate de o parte si cealalta a patului. In baie, nisele incastrate ofera spatii de depozitare binevenite atat pentru cosmetice cat si pentru alte produse specifice.

Locul preferat din aceasta amenajare? Zona de living cu acel minunat candelabru (un tavan inalt permite un astfel de corp de iluminat), 2 sofale confortabile si draperii care imbraca ferestrele si confera o eleganta discreta intregului spatiu.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole