O amenajare de apartament mic care ne inspira

Cred ca tarie ca nu ai nevoie de foarte multe lucruri ca sa fii fericit. Si acest lucru se reflecta atat de bine in aceasta amenajare pe care ti-o propun ca sursa de inspiratie daca esti in cautare de idei pentru un apartament de aproximativ 45 metri patrati.

Deschide Galeria

In galeria foto vei putea vedea si cateva imagini cu apartamentul inainte de amenajare. Pentru a mari spatiu, designerul a ales sa elimine peretele despartitor dintre bucatarie si living, creand astfel o camera de zi mai ampla si mai luminoasa. Bineinteles, acest lucru a fost posibil pentru ca peretele nu era unul din structura de rezistenta, ci unul din gips-carton.

Apoi, s-a trecut la optimizarea functiunilor astfel incat sa poata fi folosite intr-un mod eficient. Bucataria a fost amenajata intr-un stil unitar, compact, cu dulapuri principale si piese care incorporeaza electrocasnicele. Designerul a mizat pe puterea accesoriilor si a ales sa nu adauge dulapuri sau etajere in partea superioara, asa cum poate ne-am obisnuit pana acum. Astfel, in locul lor vom gasi 2 tablouri cu 2 lampi aferente pentru un iluminat de accent. Pentru a realiza un usor contrast cu fundalul predominant de alb, blatul de lucru si o mica portiune din perete sunt dintr-un material compozit gri.

Locul de luat masa face trecerea inspre mica zona de living. Este realizata la comanda intr-un atelier de tamplarie, iar scaunele Eames completeaza armonios decorul. Corpul de iluminat in stil industrial atrage si el atentia asupra acestei mici functiuni din cadrul camerei.

Minimalist este cuvantul care descrie cel mai bine acest living. O canapea confortabila, un fotoliu si 2 masute de cafea, toate reunite sub un covor cu un imprimeu tabla de sah, compun un decor pe cat de simplu, pe atat de atragator. Cele 2 oglinzi reflecta lumina si fac spatiul sa para mai mare, un truc care merge de minune in orice spatiu mic. Tusele de culoare anima spatiul si ies in evidenta.

Pentru dormitor, designerul a ales sa continue tema minimalista inceputa in living. Patul si o noptiera alaturi de un birou amenajat la fereastra compun in linii mari decorul dormitorului. Micile decoratiuni sunt binevenite pentru un strop de personalitate. Vei remarca ca la ferestre nu sunt perdele sau draperii. Aici este o optiune personala. As alege un model simplu, tot pe alb care sa confere un strop de intimitate, mai ales in dormitor. Ca depozitare, in hol a fost incastrat un dulap cu o usa tip oblon. Designul din baie pastreaza aceeasi nota minimalista, cu mult alb. Cadrul din lemn pe care se sprijina lavoarul da foarte bine in contextul acestei bai minimaliste.

Credit foto: homebook

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole