Acest spatiu de 46 metri patrati este un model de amenajare contemporana, excelent realizata. Dorinta beneficiarului a fost una ferma: un spatiu deschis, fluent, cu piese de mobilier minime, si mai ales un sistem de iluminat adaptat pentru fiecare functiune in parte. Iar rezultatul? Satisfacut intocmai.

Amenajarea, realizata de ART Studio, surprinde in primul rand prin cromatica aleasa - accentele de mov si cateva piese de mobilier in tonuri inchise confera o eleganta discreta spatiului. Apoi, decorul ne impresioneaza prin deschiderea lui, practic, neexistand pereti despartitori intre zona de noapte si cea de zi. Separarea functiunilor se face la nivel vizual prin piese de mobilier, care delimiteaza o zona de cealalta. Astfel, intreaga amenajare formeaza un tot unitar, bine inchegat prin elementele de legatura functionale.

Designul pastreaza o linie simpla, geometrii simple pe care le regasim peste tot la nivelul mobilierul. De expresie minimalista, amenajarea se concentreaza pe un confort functional, cu un rafinat simt al esteticului. Contrastul cromatic place prin prisma jocului tonurilor deschis-inchis si mai ales prin luminile excelent integrate in fiecare latura a amenajarii. Astfel, peretii in nuante deschise si mobilierul alb, lucios reflecta lumina si amplifica spatiul, iar tonurile de mov confera profunzime si eleganta.

Zona de zi este foarte bine valorificata. Pornind de la o bucatarie compacta, cu electrocasnice incastrate, care se continua subtil printr-o comoda din acelasi material, trecem spre zona de living cu televizor, o canapea in forma de L ce joaca si un rol delimitator. Legatura intre cele 2 se face prin locul de luat masa, marcat la nivelul decorului printr-un corp de iluminat ce seamana mai degraba cu un lampadar. Masa si scaunele negre creeaza un contrast placut cu albul mobilierului de bucatarie.

Spatiul pentru dormit a fost creat in spatele unui corp de biblioteca alb, o parte din rafturi fiind deschise; solutia gasita este una ideala pentru a separa functiunile zonelor de zi si noapte intr-un spatiu mic. Culoarea peretilor este o alegere minunata, relaxanta, potrivita pentru un dormitor, iar albul cadrului, precum si al bibliotecii separatoare completeaza armonios alegerea cromatica.

Fiecare zona din aceasta amenajare isi are propriul sistem de depozitare; pornind de la bucatarie, spre hol, cu un dulap voluminos, apoi spre biblioteca si terminand in zona de dormit cu o tablie de pat ce permite stocarea lenjeriei. Un blat asezat la fereastra functioneaza pe post de birou.

Tot o dorinta a proprietarului a fost si amenajarea a 2 spatii separate pentru toaleta si unul pentru imbaiere. Vorbim de 2 functiuni distincte, impecabil amenajate in tonuri masculine, cu lumini ambientale si lavoare suspendate pentru a economisi cat mai mult din acest spatiu mic. Un adevarat rasfat!

Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!