Proiect de amenajare pentru o bucatarie de 6 metri patrati

Indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie, bucataria ar trebui sa fie pentru noi toti un spatiu care sa ne binedispuna, unde sa putem gati cu placere si sa luam masa impreuna cu cei dragi. Amenajarea de astazi, care poarta semnatura lui Manuel Saliche, intruchipeaza trasaturile bucatariei ideale in doar 6 metri patrati. Haideti sa vedem cum a reusit.

Deschide Galeria

Apartamentul din care face parte aceasta bucatarie apartine unui cuplu tanar din Bucuresti care si-au dorit o amenajare moderna, originala care sa fie pe masura nevoilor lor pastrand in acelasi timp un buget moderat.

Spatiul mic al bucatariei a fost o provocare pentru Manuel care a trebuit sa se adapteze cerintelor si mai ales configuratiei existente. Astfel, mobilierul a fost realizat pe comanda, iar structura lui compacta nu aglomereaza spatiul. De asemenea, ne place ideea chiuvetei montate la fereastra si a unui blat de lucru continuu in forma de L. Astfel spatiul este bine optimizat, iar barul care functioneaza pe post de loc de luat masa este o idee excelenta care sprijina economia incaperii.  

Aparatele electrocasnice (frigider, cuptor, plita, hota, masina de spalat vase) sunt incorporate in mobilier, cateva din acestea nefiind la vedere (frigiderul).

In ce priveste finisajele, au fost alese materiale care sa transmita naturalete si luminozitate.

Pentru mobilier, Manuel a optat pentru un mix intre MDF vopsit (nuanta ivory) si pal cu furnir stejar-nature, o combinatie in tendinte, placuta din punct de vedere estetic. Pardoseala a fost placata cu gresie ce imita lemnul pentru a continua tematica naturala a pieselor de mobilier.

Cromatica neutra a fost completata de elemente contrastante cum ar fi faianta lucioasa verde deschis dintre corpurile superioare si cele inferioare, precum si scaunele cu tapiterie galbene. Paleta de culori ne inspira o stare de bine, de relaxare, ca si cum am fi in mijlocul naturii. Micile accesorii si decoratiuni vin sa desavarseasca spatiul unei bucatarii pe cat de simpla pe atat de frumoasa si mai ales functionala.

Pentru un plus de inspiratie va invitam sa descoperiti alte doua modele de bucatarii amenajate de acelasi designer, aici si aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole