O amenajare feminina pentru un apartament tip studio din Polonia

De indata ce am vazut fotografiile cu acest studio am stiut ca este una din acele amenajari care trebuie impartasita cu voi, cititorii nostri. Motivul? Originalitatea si abordarea inedita a acestui spatiu mic, poate fi, pentru multi dintre noi o adevarata sursa de inspiratie.

Deschide Galeria

Avand doar 38 de metri patrati, planul locuintei, un open space, a fost impartit si amenajat astfel incat toate zonele sa fie bine separate, individualizate si mai ales functionale. Bucatarie, spatiul de luat masa, zona de socializare, spatiul de lucru si chiar o zona de dormit. De departe insa, cel mai interesant aspect este felul in care a fost amenajata zona dedicata balconului – o structura din ferestre care pare incorporata in interiorul apartamentului, precum o logie.

Culorile pastel ne inspira trasaturi feminine prin roz, bleu si mult alb. Detaliile aurite precum si cele din cupru se aliniaza tendintelor acestui an si alaturi de finisajele din lemn, intreaga amenajare emana caldura si un sentiment de confort si relaxare.

Zona bucatariei, compacta si utilata cu strictul necesar, se continua cu o masa pentru a defini discret spatiul pentru dining. Etajerele suspendate permit spatiului sa fie degajat, aerisit. Frigiderul marca SMEG este o pata de culoare care scoate din anonimat ansamblul nuantelor de lemn combinate cu alb. Si corpurile de iluminat Tom Dixon in nuante de cupru sunt o aditie excelenta.

Mergand mai departe in zona mini-livingului, canapeaua intr-un bleu pastelat si draperiile roz intregesc o atmosfera boema in care te scufunzi la sfarsitul unei zile aglomerate. O masuta de cafea cu picioare subtiri aproape invizibile completeaza discret restul spatiului. Si scaunele tip Eames aduc un aer modern intregului decor prin versatilitatea lor.

Citeste si despre culoarea anului 2016 de la Pantone

Patul este inteligent integrat in spatiul unei biblioteci deschise, de o parte si cealalta existand draperii lungi, care ascund zona destinata odihnei. De o parte si de cealalta, vom gasi dulapuri care satisfac nevoia pentru depozitare. O astfel de integrare a patului (care, la randul lui contine sertare pentru un plus de stocare) este o solutie inteligenta care poate fi pusa in practica in special in spatiile mici.

Ferestrele inalte, din tavan pana in podea permit spatiului sa fie inundat de lumina naturala, ceea ce sporeste senzatia de spatialitate.

Nici baia nu este mai prejos, amenajarea ei fiind pusa in evidenta prin mozaicul de pe pardoseala, restul incaperii fiind preponderent alb. Elemente aurite vom regasi si aici pentru o coeziune in ansamblul spatiului. De remarcat trioul de oglinzi care ofera multiple perspective.

O locuinta de vis, amenajata inteligent care pune pe primul loc confortul prin prisma unei estetici boeme cu atingeri feminine, cu adevarat o sursa de inspiratie pentru o amenajare de spatiu tip studio.

Sursa foto: architekturawnetrz.pl

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole