O amenajare inedita intr-un apartament de 60 mp din Bucuresti

Iti propunem astazi sa-ti gasesti inspiratia in aceasta minunata amenajare semnata de echipa Miso Architects impreuna cu Alexandra Cosma de la DAAC Studio.

Deschide Galeria

Vorbim despre un apartament de 60 metri patrati cu trei camere, living cu bucatarie deschisa si doua dormitoare, plus o terasa exterioara. Ceea ce te va surprinde la aceasta amenajare este dormitorul cu platforma suspendata cu inaltimea totala de 4 metri, un detaliu iesit din comun pentru o locuinta dintr-un bloc, dar si accesul in casa care nu se face doar pe scari, ci si printr-un lift care se deschide direct in apartament. Daca ti-am deschis apetitul pentru mai multe detalii, hai sa afli mai multe detalii despre cum a fost gandita amenajarea.

De la Mihaela si Sorana am aflat ca beneficiarii nu locuiesc deocamdata in Bucuresti si ca majoritatea discutiilor au avut loc online, prin intermediul aplicatiei Skype. Clientii si-au dorit un stil curat, cu tonuri de gri si mici accente de culoare, preferabil galben si rosu. Pornind de la aceste criterii, arhitectele au propus o abordare moderna, actuala, in spirit nordic, cu cateva elemente de accent traditionale romanesti (vezi covorul din living).

Apartamentul primeste o mare cantitate de lumina gratie ferestrelor generoase ceea ce face ca spatiul sa para mai mare. Mobilarea este limitata la piese esentiale, pastrand amenajarea fluenta si unitara.

Zona de zi include livingul si bucataria in plan deschis, dar si un loc de luat masa. Corpul de mobilier alb joaca dublu rol, cel de partitie intre functiuni, dar si spatiu de depozitare. Aceeasi zonificare functionala o putem percepe si la nivelul corpurilor de iluminat prin pozitionarea lor. Cromatic, se remarca blatul din piatra din bucatarie, canapeaua galbena si motivul colorat al covorului traditional. Mobilierul a fost realizat de cei de la Movi Design, corpurile de iluminat au fost achizitionate de la Ioooi si The Home, canapeaua de la The Home, scaunele si masuta de cafea tot de la Ioooi.

Mobilarea dormitorului matrimonial a fost una din cele mai dificile parti ale acestui proiect din cauza celor patru usi (cea catre hol, una catre baie si doua spre exterior, in balcon). Spatiul a fost optimizat prin montarea unui dressing pe peretele cel mai lung. Patul este pozitionat intre cele doua usi de interior, fiecare latura a lui avand cate o noptiera luminoasa. Intre cele doua usi exterioare a fost integrata o biblioteca joasa cu bancuta, creand un spatiu placut de citit si relaxare.

Cel de-al doilea dormitor este deosebit prin inaltimea sa. Pentru amenajarea lui, s-a mizat pe o asezare pe doua niveluri. Primul nivel este format dintr-un dulap pentru haine si prevazut cu o oglinda sub scara, iar cel de-al doilea nivel il reprezinta patul suspendat, cu acces inlesnit prin corpul de rafturi etajate. In fata geamului impresionant de inalt, a fost amenajat un spatiu de birou, realizand astfel un colt de studiu.

Cu siguranta, merita sa urmaresti toate imaginile de mai sus pentru a admira detaliile acestui proiect! Pe Mihaela si Sorana le gasesti aici daca iti doresti o colaborare pentru propria amenajare. Poti vedea aici mai multe lucrari semnate de echipa Miso Architects.

Foto:  Alexandru Dragoi
 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole