O amenajare luminoasa si primitoare pentru zona de zi

Camerele de zi sunt despre petrecut timp de calitate cu familia si prietenii. Acesta a fost principalul criteriu dupa care s-a ghidat designerul cand a conturat amenajarea zonei de zi pentru un cuplu de tineri.

Deschide Galeria

Designul propus este unul actual, de inspiratie scandinava. S-a folosit un alb cremos, gri delicat pentru ca spatiul sa para mai mare si mai luminos, iar insertiile de lemn natur imprima caldura decorului. Accesoriile pastelate indulcesc amenajarea.

Fiind o zona de zi in plan deschis, au fost integrate functiunile principale: living, bucatarie, dar si o zona de luat masa. Toate se imbina armonios, fiecare fiind bine evidentiata in cadrul camerei.

Partea de living sau, mai bine zis, zona de conversatii este conturata in jurul unei canapele confortabile, tip coltar, cu o masuta de cafea si covor care delimiteaza vizual aceasta functiune. Tablourile si fotografiile inramate, alaturi de pernele decorative completeaza placut decorul. Pe peretele opus vom gasi televizorul, al carui spatiu este marcat de doua piese de mobilier si un tapet discret cu dungi.

In apropierea ferestrei se afla locul de luat masa, cu piese elegante, ce completeaza stilul de inspiratie nordica dezvoltat in intreaga amenajare.

De-a lungul camerei, iluminatul este uniform dispus pentru ca intreaga zona de zi sa primeasca cantitatea de lumina necesara.

Partea cea mai frumoasa a acestei amenajari o reprezinta bucataria. Cu un mobilier modern, cu usi frezate si manere negre, dar si fronturi albe, spatiul inspira stare de bine. Dispusa in forma de U, bucataria asigura o utilizare eficienta, cu spatii suficiente pentru depozitare si loc pe blatul de lucru pentru gatit. Electrocasnicele sunt incastrate, astfel ca totul pare unitar si ordonat. Placile de faianta albe tip metro accentueaza caracterul modern al amenajarii.

Conceptul de amenajare s-a bazat pe folosirea materialelor naturale si a tonurilor calde, luminoase, cu imprimeuri si texturi care dinamizeaza si personalizeaza intr-un mod original decorul. Armonios realizat, aceasta zona de zi este o buna sursa de inspiratie fie ca locuiesti intr-un apartament sau casa.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole