O amenajare minimalista pentru un apartament de 39 mp

Spatiile mici necesita o buna planificare pentru ca fiecare detaliu este important, potentialul lui putand fi explorat in cadrul amenajarii. Cand vorbim despre open space, lucrurile ar putea fi relativ mai usoare, insa nu si atunci cand avem de-a face cu o singura camera unde e necesar sa includem toate facilitatile, de la dormitor la bucatarie si living. Iata o amenajare care reuseste sa le combina cu succes pe toate intr-o incapere.

Deschide Galeria

Apartamentul tip studio de astazi este foarte bine gandit si include toate utilitatile pentru doar 39 mp. Lumina naturala abunda, facandu-l astfel mai spatios, gratie si albului cu care sunt zugraviti peretii.

Livingul are ca piesa centrala o canapea tip coltar. Doua masute de cafea si suportul pentru televizor sunt singurele piese de mobilier din aceasta zona a camerei. Rolul comodei pe care se afla televizorul este de a separa vizual cele doua spatii, facand trecerea spre locul unde se ia masa si implicit bucataria.

Un detaliu interesant este zona de dormitor cu un pat asezat in continuarea canapelei. Ea nu este vizibila fiind asezat strategic in spatele unui perete care se prelungeste din hol. Astfel se asigura intimitatea necesara zonei de noapte.

Parchetul se combina minunat cu detaliile preponderent albe, de la pereti, pana la mobilierul din bucatarie. Este o amenajare calda, placuta si foarte luminoasa, in care toate detaliile au fost foarte bine gandite.

Spatiul dedicat bucatariei este unul generos, cuprinzand toate cele necesare inclusiv electrocasnicele. Toate se imbina armonios. Frontul dintre corpurile de mobilier accentueaza placut zona de lucru. Interesanta este si alegerea unei mese si a unor scaune tip bar pentru a ilustra zona de dining.

Spatiile de depozitare se regasesc in hol prin doua dulapuri inzidite. Doua astfel de corpuri vom gasi si in bucatarie, de o parte si cealalta a mobilierului.

Corpurile de iluminat joaca un rol important. De la iluminatul functional la cel de accent, apartamentul este bine iluminat, sporind astfel spatialitatea intregii incaperi. De remarcat lipsa perdelelor sau a draperiilor care lasa lumina naturala sa patrunda din belsug in apartament.

Accentele de verde si mov vin ca pete de culoare fresh. Am putea spune chiar ca verdele este un laitmotiv prin plantele, covorul verde si pernele decorative in nuante asemanatoare. Fiind o amenajare cu influente preponderent nordice, plantele sunt nelipsite din amenajare. Detaliile decorative imbraca frumos spatiul, oferind acea nota de personalitate care diferentiaza fiecare locuinta in parte. Detaliile insa nu abunda, de aceea putem cataloga usor aceasta amenajare drept una minimalista. 

Sursa foto: digsdigs.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole