Intr-o bucatarie lunga si ingusta amenajarea poate fi dificila, dar nu imposibila. Sa luam exemplul acestei bucatarii de 9 metri patrati.
Spatiul, in aparenta ofertant, a necesitat o optimizare atenta. Alegerea mobilierului si integrarea lui in configuratia existenta a fost o reala provocare pentru designer.
Pentru ca rezultatul sa fie unul reusit, s-a mizat pe o configuratie in forma literei L astfel incat suprafata disponibila sa fie eficient utilizata. Apoi au fost alese piese de mobilier in nuante deschise, care sa confere cat mai multa luminozitate incaperii. Nuantele neutre, crem si mult alb imprima caldura spatiului. Designul mobilierului ne aminteste de farmecul stilului rustic, spre shabby chic, pastrand totodata o latura moderna in abordare.
Dorind o amenajare cat mai functionala, designerul a impartit bucataria de 9 metri patrati in 2 zone distincte, dar conectate intre ele. Pe de o parte avem spatiul tehnic destinat gatitului cu o parte din electrocasnice incorporate in mobilier (masina de spalat vase, plita, cuptor si frigider), iar de cealalta parte gasim zona de luat masa cu un bufet amenajat si inca un corp ce ascunde un model de masini de spalat rufe usor incastrabil in dulapul special creat.
Tine cont ca in spatiile mici sau inguste, ai nevoie sa creezi mobilier pe comanda, dar si sa alegi acele electrocasnice adaptate dimensiunilor. Daca blatul nu este prevazut cu spatiu pentru cuptor sau plita, atunci poti alege un aragaz precum cele de aici pe care sa-l asezi imediat langa blatul de lucru.
Zona din dreptul mesei este prevazuta cu lambriuri din lemn vopsite cu un gri foarte deschis. Masa si scaunele se aseamana cu un mobilier de gradina, insa in contextul acestei bucatarii se integreaza armonios. Si textilele folosite in decor, precum draperiile romane sau pernele de scaune aduc un plus de stil spatiului. Confortabila, spatioasa si mai ales atractiva, speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare de bucatarie!