Primim multe mesaje din partea voastra si multe se refera la acelasi lucru: cum sa-mi amenajez apartamentul. Cele mai bune sfaturi pe care vi le putem oferi sunt chiar amenajarile despre care scriem zilnic, cu speranta ca fiecare isi va gasi sursa de inspiratie apropiata de propriile gusturi si nevoi.

Pentru astazi, am ales un apartament de 2 camere cu o suprafata de 55 metri patrati. Ne-a placut abordarea functionala si decorul aranjat cu mult bun-gust. Dupa cum vei vedea si in fotografiile din galerie, spatiul atrage mai degraba prin prisma pieselor bine alese pentru fiecare functiune in parte si mai putin prin decoratiuni.

Spatiul din zona de zi este unul echilibrat. Bucataria si livingul formeaza un tot unitar, separarea fiind una mai mult vizuala si mai putin fizica. Venind dinspre hol, de o parte gasim amenajata bucataria, iar in cealalta parte a camerei, o zona de conversatii si spatiu de privit la televizor.

Ne place mult cum a fost conturata bucataria: simplu, practic si estetic. Mobilier compact, cu o dispunere in L, cu electrocasnice incorporate pentru a spori unitatea vizuala in contextul deschiderii spre living. Zonele de lucru sunt eficient gandite si pastreaza proportii echilibrate, iar spatiile de depozitare sunt generoase. Cele 2 etajere negre reusesc sa atraga atentia, putand fi folosite pentru a expune diferite decoratiuni. Tabla de scris precum si scaunele, toate negre, confera coerenta spatiului. Pentru cei care prefera o bucatarie cu o amenajare neutra, axata pe functionalitate, iata modelul ce poate fi luat ca sursa de inspiratie.

Livingul pastreaza si el un aer minimalist, canapeaua gri fiind piesa principala. Consola ca suport pentru televizor, masuta de cafea neagra precum si micile decoratiuni contureaza un spatiu de zi perfect.

Dormitorul preia aceasta tematica a unei amenajari simple, axata pe functiunea descrisa. Cu o tablie de pat neagra, dormitorul ne inspira relaxare. Spatiul este relativ mic, de aceea, dulapurile cu haine si principala zona de depozitare au fost amenajate in hol. Astfel, camera pastreaza un decor aerisit, placut, echilibrat cromatic.

Daca nu esti interesat de o reamenajare completa a apartamentului tau, ci doar de renovarea baii, iata un exemplu din care sa te inspiri. Un lavoar generos, cu spatii de depozitare, mai mult decat utile, situate sub el, gresie ce imita aspectul natural al lemnului si cabina de dus. Cei doi pereti amenajati cu faianta gri, mata, dar nu pana in tavan (vezi foto din galerie) atrag atentia si decoreaza in mod placut spatiul; ei definesc de fapt zona de stropire din baie, ceilalti pereti fiind zugraviti doar cu vopsea alba specifica spatiilor umede. Astfel, baia pare mai luminoasa, mai aerisita, o incapere cu adevarat moderna.

Speram sa gasesti aici inspiratia de care ai nevoie pentru propria reamenajare!

Sursa foto: homebook

Cea mai variata gama de mobilier si decoratiuni online!

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!