O amenajare moderna realizata intr-un apartament de 43 mp

Daca esti in cautare de idei pentru a amenaja un apartament de doua camere cu o suprafata cuprinsa intre 40 si 45 de metri patrati, atunci trebuie sa urmaresti realizarea acestui proiect.

Deschide Galeria

Beneficiara a apelat la un designer pentru a gasi solutiile optime de amenajare si decorare a locuintei. Luand in calcul conditionarile impuse de suprafata redusa, amenajarea apartamentului de 43 metri patrati s-a conturat cu o zona de zi care incorporeaza si bucataria, dar si cu un dormitor, alaturi de spatiile de depozitare mai mult decat necesare.

Totul a fost gandit in spirit modern, cu accent pe functionalitate. In ciuda propunerilor designerilor, o parte din mobilier si accesorii au fost achizitionate de beneficiara dupa bunul plac. Optiunile designerilor ar fi fost usor diferite, insa, per ansamblu, amenajarea emana din spiritul conturat initial.

Pentru zona de zi, cu o suprafata de aproximativ 17 metri patrati, s-a dorit o trecere armonioasa intre bucatarie si zona destinata livingului. Practic, piesele de mobilier se inlantuiesc, realizand o legatura discreta intre functiuni.

Bucataria este dispusa pe doua laturi, incorporand electrocasnicele pentru a induce o senzatie de unitate si ordine. Cea de-a treia latura reprezinta de fapt o zona tip bar ce poate fi folosita si pentru luat masa. In acelasi timp, prin dispunerea ei, se realizeaza o delimitare vizuala intre cele doua functiuni.

Cromatic, tonurile mai inchise sunt echilibrate de alb si neutre, astfel incat sa nu fie afectata luminozitatea incaperii. De aceea, pentru mobilierul aferent zonei de living s-a optat pentru alb, parchet in tonalitate deschisa si o canapea bej. Peretele-accent din spatele canapelei a fost realizat printr-un tapet cu un model discret, in spiritul paletei de culori folosite in acest interior.

La nivelul pardoselii s-au utilizat doua tipuri de placari pentru a delimita vizual functiunile, dar si pentru o intretinere mai usoara. Astfel, pentru zona de bucatarie si hol avem gresie cu placi mari, ce imita aspectul de granit, iar pentru sectorul livingului si dormitor – parchet.

Linia amenajarii in spirit modern se continua si in spatiul dormitorului. Aici, beneficiara si-a dorit inca un televizor integrat intre cateva corpuri de rafturi si dulapuri lungi si inguste care sporesc zonele de depozitare, in special pentru partea de biblioteca. Tot aici, a fost realizat un dressing tip walk-in, de aproximativ 3 metri patrati; un dulap cu usi glisante, acoperite cu oglinzi, a fost integrat si in spatiul holului.

In ciuda unor alegeri usor neinspirate al unor accesorii, amenajarea aceasta iti poate fi o sursa de inspiratie utila pentru un apartament de doua camere cu suprafata de 43 metri patrati.

Proiect: MN Design Studio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole