Daca esti in cautare de inspiratie pentru amenajarea apartamentului tau, iti propun astazi sa ne uitam pe proiectul unui apartament de 90 metri patrati, mai exact pe modul cum a fost gandita reamenajarea zonei de zi.

Situat intr-un bloc vechi de locuinte, apartamentul a suferit transformari majore, fiind eliminati pereti pentru a contura un open space care cuprinde o parte din hol, bucataria, diningul si livingul. Beneficiarii, un cuplu tanar, si-au dorit spatii deschise, ample, luminoase cu circulatii firesti.

Manuel Saliche, designerul care s-a ocupat de aceasta amenajare, a venit cu cateva idei practice menite sa se plieze pe conditiile existente. Astfel, bucataria a suferit cea mai mare transformare, ea fiind reconfigurata prin renuntarea la peretii despartitori. S-a obtinut in acest fel o atmosfera mai ampla, mai aerisita. Pentru a rezolva problema mirosurilor care patrund in camera in urma gatitului, Manuel a propus ca fosta camara a bucatariei sa fie noul spatiu de gatit, amenajand aici o plita alaturi de o hota de ultima generatie (in imagini, aceasta zona de gatit se afla in spatele usilor albe, tip obloane). Pentru restul bucatariei, s-a mizat pe o dispunere paralela a mobilierului, zona de depozitare versus blatul de lucru. Electrocasnicele incastrate in mobilier, liniile drepte, finisaje lucioase si un design unitar contureaza o bucatarie moderna si practica deopotriva. Contrastul intre alb si gri-antracit, precum si insertiile de lemn natur ne amintesc de stilul scandinav, discret redat in ansamblul amenajarii.

Diningul isi ocupa un loc bine individualizat in acest ansamblu. Pentru ca mesele alaturi de cei dragi sunt momente de nepretuit, Manuel a ales sa puna in valoare aceasta zona printr-un decor pe masura. Corpul de iluminat atrage atentia asupra acestui sector, iar covorul confera unitate compozitiei. Excelenta si alegerea corpului de biblioteca de inaltime medie: ofera loc pentru depozitare, fara a agresa vizual spatiul.

Trecerea spre living se face firesc, singura delimitare fiind canapeaua insasi. Jocul geometric al pieselor de mobilier si imprimeurilor folosite dinamizeaza decorul livingului, iar albul reflecta lumina, amplificand spatiul. Manuel a reusit sa contureze o atmosfera prietenoasa, un ambient cald gratie placarilor cu lemn, confortabil si nu in cele din urma modern si elegant prin imbinarile de texturi si decoratiuni precum corpul de iluminat, masutele de cafea sau covorul.

Ne place proiectul si abia asteptam continuarea cu dormitoarele si baile! Speram sa gasesti aici inspiratia de care ai nevoie pentru propriul proiect de amenajare.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!