O amenajare viu colorata pentru o garsoniera de 30 mp

Imi plac amenajarile colorate pentru ca imi inspira o stare de bine si o energie pozitiva. De aceea am si ales pentru voi aceasta amenajare. In plus, detaliile amenajarii te vor inspira pentru propria locuinta, mai ales daca spatiul tau are o configuratie asemanatoare. Haide sa privim amenajarea in detaliu.

Deschide Galeria

Configuratia spatiului de 30 metri patrati nu este una tocmai prietenoasa. Lunga si ingusta, amenajarea iti ofera putine optiuni. Din fericire, camera se bucura de o fereastra ampla ce lasa lumina sa patrunda generos in incapere, sporind senzatia de spatialitate. Jocul cromatic dinamizeaza spatiul, alaturi de motivele geometrice pe care le regasim la nivelul amenajarii sub diferite forme.

In prim-planul amenajarii se afla spatiul chicinetei continuat cu o mica zona de luat masa. Covorul colorat asezat sub masa si scaune delimiteaza vizual cele 2 functiuni: zona de gatit si de cea de living, fiind un element de accent ce atrage privirea chiar de la intrarea in locuinta. Pentru ca intr-o singura camera sunt integrate toate zonele necesare locuirii, acestea au fost individualizate intr-un mod cat mai discret, dar perceptibil. Fiecare piesa ce compune amenajarea a fost aleasa cu atentie pentru a se incadra in dimensiunile existente.

Intrucat blatul de lucru este aproape inexistent in cadrul chicinetei, un corp complementar, pe role ofera un plus de depozitare. Prin alegerea unei mese transparente, spatiul nu pare sufocat de mobilier, iar scaunele tip Eames albe si cu picioare din lemn completeaza decorul zonei de luat masa. Cele 2 corpuri de iluminat suspendate deasupra mesei atrag atentia si individualizeaza aceasta functiune in cadrul amenajarii.

Partea de living se contureaza armonios, fiind un spatiu placut si confortabil, cu elemente decorative ce imbogatesc decorul. Canapeaua este extensibila, astfel ca pe timpul noptii ea se transforma intr-un veritabil pat pentru dormit. Corpurile de mobilier reusesc si ele sa-ti atraga privirea gratie designului lor cu efect tridimensional, atat dulapul de inaltime medie continuat cu o consola pentru televizor, cat si corpul tip comoda de langa canapea. Un scaun cu tapiterie albastra, covorul cu o cromatica asemanatoare contrasteaza cu accentele de galben ale otomanului sau ale pernelor decorative. Toate piesele comunica intre ele, puse in valoare de un fundal alb si nuantele blande de lemn natur. Oglinda de deasupra canapelei, pe langa rolul sau estetic, reflecta lumina si confera o nota de profunzime incaperii (un truc de amenajare pe care vi-l recomand).

Pe hol exista un dulap spatios care preia functia depozitarii hainelor, in lipsa unui alt corp din restul camerei. Simplitatea predomina si in baie, loc pe care s-a pus accent pe functionalitate. Oglinda mare creeaza din nou aceasta impresie de largire a spatiului, binevenita mai ales intr-o baie atat de mica precum aceasta.

Sursa foto: planete-deco

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole