O casa ca un refugiu idilic in Mallorca

Avem nevoie constant de inspiratie si frumos in jurul nostru. Am gasit pentru tine o amenajare care sa-ti mearga la suflet, o casa veche cu o istorie de peste 150 de ani transformata si adusa in contemporan in cel mai frumos mod cu putinta.

Deschide Galeria

Casa se afla intr-o stare de degradare din cauza faptului ca nu mai fusese locuita o perioada de timp si a presupus o serie de lucrari pentru a reusi sa se continue cu proiectul de reamenajare propus de arhitectul Jaume Alomar.

Frumusetea casei consta in minunatele detalii arhitecturale specificei acestei zone din Spania, pe care atat proprietarii cat si arhitectul si-au dorit sa le pastreze atat cat a fost posibil pentru a prezerva o parte din istoria zonei si a casei in sine. Amenajarea a fost gandita pe 2 planuri: la parter se afla zonele comune: bucatarie, camera de zi cu dining si o baie de serviciu, iar dormitoarele la etaj. De asemenea, din camera de zi se poate accesa curtea cu o piscina si spatii de luat masa. Spatiile ample, aerisite si utilizarea materialelor naturale a fost una din dorintele ferme ale proprietarului. Vei vedea ca materialele predominante sunt piatra, lemnul si gresia, toate imbinate cu textile ce imbraca spatiul si ii confera caldura unui camin veritabil.

Detaliile sunt surprinzatoare: bolte specifice arhitecturii locale, grinzi din lemn aparente, special tratate si lasate la vedere si mult mult alb care pune in valoare decorul. Lumina inunda spatiul, iar albul peretilor o reflecta sporind efectul de spatialitate. In acest sens a fost montat si un iluminator la primul nivel al casei, astfel ca lumina naturala patrunde pana in mijlocul livingului creand un efect deosebit.

Amenajarea pastreaza un ton simplu, cu spatii care reflecta un aer modern si confortabil. Mobilierul in nuante de lemn natur se combina cu textilele in tonuri neutre, pastrand caracterul natural si amintind in acelasi timp de legatura fireasca a interiorului cu exteriorul.

Zonele comune pastreaza caracterul functional intr-o estetica excelent valorificata. Prezenta lemnului in combinatia cu piatra imprima o stare de bine, de calm si confort, fie ca vorbim de spatiul livingului, al diningului sau al bucatariei. semineul aduce familia laolalta, diningul ce isi are si corespondentul la exterior, in curte imbina contemporanul cu influente rustice, iar bucataria urmeaza tonul modern ce predomina in intreaga amenajare.

Este, fara doar si poate, o locuinta de vis, un adevarat refugiu idilic!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole