O casa colorata amenajata in Iasi

Facem un popas astazi la Iasi pentru a admira amenajarea unei locuinte realizata de Silvia Pintilie, de la Inland Projects. Iata povestea detaliata de Silvia:

Deschide Galeria

"Casa B, o locuinta cu suprafata de 110 metri patrati, compartimentata in living, bucatarie, 2 dormitoare, un birou si o baie, a fost subiectul unei amenajari care a pornit de la premizele originalitatii si ale impactului cromatic tonic si pozitiv. Familia cu o fetita de 10 ani, si-a dorit o casa cu functiuni bine determinate, care sa le ofere confortul necesar, atenția la detalii, precum si calitatea materialelor folosite fiind pe primul plan. Beneficiarii sunt persoane dinamice si comunicative, asadar amenajarea rezultata trebuia sa transmită din start acest aspect si sa se plieze pe personalitatea lor. Familia a participat activ la realizarea lucrarilor, insa mi-a lasat libertatea de a propune solutii care pentru unii pot parea experimentale, insa pentru ei au fost abordarea ideala. 

Living

Livingul reprezinta spatiul principal din locuinta, atat din punct de vedere functional, cat si cromatic; a fost tratat ca forma tridimensionala in care am propus un joc de planuri, subliniat printr-un tapet in culori intrepatrunse (tehnica acuarelei). Peretii au fost evidentiati in tonuri pure, orange-ul fiind cunoscut pentru proprietatea sa de a da o nota optimista oricarei amenajari. Aceleasi culori circula si in hol, unde apar si cateva grafisme, menite sa creeze un centru de interes si sa confere o nota artistica spatiului. Tipul de tratare a unui segment din tavan in culori puternice se potriveste mai ales camerelor inalte (aceasta are 3,2 metri), deorece se creeaza perspectiva necesara vizionarii formei in deplinatatea sa. Nu recomand insa aceasta abordare in camerele standard!

Bucatarie

Bucataria, cel mai creativ punct al casei – si la propriu, si la figurat- am pictat-o in atelierele Magic Mob (cei care au realizat si mobilierul din intreaga casa), iar stratul final, lucios, se potriveste perfect cu feroneria, masa si elementele din sticla. Culoarea completeaza cromatica violet-orange din living, comunicarea intre cele doua incaperi facandu-se printr-o usa glisanta cu rama de asemenea violet, sticla fiind colata cu un model simplu din autocolant cu textura sablata.

Zona de dormit

Dormitoarele au fost tratate in culori mai temperate, naturale, tocmai pentru a facilita relaxarea. Cel matrimonial este inspirat din natura, din verdele padurii si din liniatura aproape grafica creata de copaci, motiv care a fost stilizat, rezultand liniile din lemn ale patului si ale masutei de toaleta. Finisajele sunt o imbinare intre furnir din lemn natural, MDF vopsit si tapetul cu motiv vegetal. Acelasi tapet, in varianta deschisa, este folosit si in holul camerei, unde acopera usile dressing-ului si peretele din fata acestora, creand un decor cursiv si totodata mascand placile masive ale usilor. 

Dormitorul fetitei a fost decorat tinand cont de dubla destinatia a camerei – loc de odihna si recreere, dar si de studiu. In plus, o cerinta speciala a fost patul supraetajat pentru prietenele care o viziteaza si raman peste noapte. Din punct de vedere cromatic, am optat pentru un mix de culori pastelate si senine, albastrul turcoaz deschis dominand aceasta incapere. S-au folosit si doua tipuri de tapet, unul imitand foarte bine scandura scorojita, iar celalalt – o interpretare moderna a tapetului retro.  Am tinut cont si de pasiunea fetitei pentru desen creand o tabla pe care aceasta isi poate exersa talentul. Colectia de imprimeuri din camera este completata de modelul cu harti al draperiei, respectiv al cuverturii, un print colorat si totodata un motiv mereu interesant de explorat."

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole